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Hello friends, how do you guys hope all will be well and we are also good with you, so today we are going to tell you about the Indian mutton curry recipe which will be very tasty and tells you our own style Let us start our recipe.
Material
1. MUTTON - 1 KG
2 . Onion - 300 GM
3. Salt - to taste
4. Red Chili Powder - 1 Tbsp
5. Turmeric - 1 tsp
6. Garam Masala - 1/2 tsp (ALL MIX INDIAN SPICES INDIA GARAM MASALA-1/2 TSP)
7. Bay leaf - 3 to 4
8. Large cardamom - 2 to 3
9. Cumin seeds - 1/2 tsp
10. Black pepper - 1/2 tsp
11. Mace - 3 to 4
12. CINNAMON - 2 LONG
13. Yogurt - 300 GM
14. Green coriander - 4 tbsp
15. Green chili - 2 to 3
16. Ginger Garlic Paste - 2 Tbsp
17. Oil - 300 GM
18. CARDAMOM - 1/2 TSP
19. Coriander Powder - 1 tsp
20. CHICKEN SPICE POWDER - 1 TBS
21. Kevda Water - 1 Tbsp
22. Rose water - 1 tbsp
23. CLARIFIED BUTTER - 200 GM
Recipe
1. First we will take mutton and wash it well and put ginger garlic paste in it, add some salt, curd and garam masala and keep it covered for 3 to 4 hours ..
2 . Now take onion and thinly chop the onion.
3. Now take onion, chopped and fry it till it turns golden brown and then take it out and keep it aside.
4. Now take a vessel, add oil to it and fry it a little by adding ginger garlic paste and then all the dried spices will be added one by one in the oil, cumin, black pepper, mace, bay leaves, sugar, big cardamom, green cardamom, and fry a little He will add meat and allow it to cook well for about 30 minutes on slow gas.
5. Then after 20 minutes, add spices, add salt, red chilli, turmeric, coriander powder, and meat masala and fry well for about 30 minutes.
6. And the gas will keep slow and then after 30 minutes, grind the fried onions in it and add only 1 part of the onion and cook it for 30 minutes…
7. Now as soon as your meat is ready, cut it into chopped coriander and mint and serve very hot ginger.
HINDI
हेलो दोस्तों कैसे है आप लोग आशा करता हूँ सब अच्छे ही होंगे और आपके साथ से हम भी अच्छे है तो आज हम आपको बताने वाले है इंडियन मटन करी रेसिपी के बारे में जो बोहत ही ज्यादा स्वाद से भरी होगी बताते है आपको रेसिपी हमारे अपने स्टाइल में तो चलिए शुरू करते है हमारी रेसिपी चलिए .
सामग्री
1 . मीट - 1 KG(MUTTON-1 KG)
2 . प्याज - 300 GM(ONION-300 GM)
3 . नमक - स्वाद अनुसार (SALT AS PER TASTE)
4 . लाल मिर्च पाउडर - 1 बड़ा चम्मच (RED CHILI POWDER-1 TBS)
5 . हल्दी - 1 छोटा चम्मच (TURMERIC-1 TSP)
6 . गरम मसाला - 1/2 छोटा चम्मच (ALL MIX INDIAN SPICES INDIA GARAM MASALA-1/2 TSP)
7 . तेज पत्ता - 3 से 4(BAY LEAF-3 TO 4)
8 . बड़ी इलाइची - 2 से 3(BLACK CARDAMOM-2 TO 3)
9 . जीरा - 1/2 छोटा चम्मच (CUMIN SEEDS-1/2 TSP)
10 . काली मिर्च - 1/2 छोटा चम्मच (BLACK PEPPER-1/2 TSP)
11 . जावित्री - 3 से 4(MACE-3 TO 4)
12 . दालचीनी -2 बड़ी (CINNAMON-2 LONG)
13 . दही - 300 GM(CURD-300 GM)
14 . हरा धनिया - 4 बड़े चम्मच (FRESH GREEN CORIANDER-4 TBS)
15 . हरी मिर्च - 2 से 3(GREEN CHILI-2 TO 3)
16 . अदरक लहसुन पेस्ट - 2 बड़े चम्मच (GINGER GARLIC PASTE-2 TBS)
17 . तेल - 300 GM(OIL-300 GM)
18 . ग्रीन - 1/2 छोटा चम्मच (CARDAMOM-1/2 TSP)
19 . धनिया पाउडर - 1 छोटा चम्मच (CORIANDER POWDER-1 TSP)
20 . चिकन मसाला - 1 बड़ा चम्मच (CHICKEN SPICE POWDER-1 TBS)
21 . केवड़ा वाटर - 1 बड़ा चम्मच (KEORA WATER-1 TBS)
22 . गुलाब जल - 1 बड़ा चम्मच (ROSE WATER-1 TBS)
23 . देसी घी - 200 GM(CLARIFIED BUTTER-200 GM)
बनाने की विधि
1 . पहले हम मटन लेंगे और अच्छे से धोकर उसमे अदरक लहसुन का पेस्ट थोड़ा नमक दही और गरम मसाला लगाकर 3 से 4 घंटे के लिए रख देंगे अच्छे से ढककर ..
2 . अब प्याज लेंगे और प्याज को पतला करके काट लेंगे .
3 . अब प्याज लेंगे कटी हुए इसको अच्छे से गोल्डन ब्राउन होने तक फ्राई करेंगे और फिर बहार निकाल कर साइड रख लेंगे .
4 . अब एक बर्तन लेंगे इसमें तेल डालकर इसमें अदरक लहसुन का पेस्ट डालकर थोड़ा भूनेंगे और फिर सारे सूखे मसाले एक एक करके डालेंगे तेल में , जीरा , काली मिर्च , जावित्री , तेज पत्ता , डाल चीनी , बड़ी इलाइची , हरी इलाइची , डालकर थोड़ा सा भूनते ही इसमें मीट डालेंगे और अच्छे से पकने देंगे करीब 30 मिनट धीमी गैस पर ..
5 . फिर 20 मिनट बाद इसमें अब मसाले डालेंगे नमक , लाल मिर्च , हल्दी , धनिया पाउडर , और मीट मसाला डाल कर अच्छे से भूंलेंगे करीब 30 मिनट
6 . और गैस धीमी ही रखेंगे और फिर इस 30 मिनट बाद इसमें तली हुए प्याज को अच्छे से पीस कर डालेंगे और लेकिन जितने प्याज है उसका सिर्फ 1 हिस्सा और 30 मिनट पकने देंगे ...
7 . अब आपका मीट तैयार होते ही इसमें कटा हरा धनिया और पुदीना और बिलकुल पतली अदरक काटकर गरमा गरम परोसेंगे .
FRENCH
Bonjour les amis, comment espérez-vous que tout ira bien et que nous sommes également bons avec vous? Nous allons donc vous parler aujourd'hui de la recette de curry de mouton indien qui sera très savoureuse et vous indiquera notre propre style. Commençons notre recette .
Matériel
1. MUTTON - 1 KG
2 Oignon - 300 GM
3. Sel - au goût
4. Poudre de chili rouge - 1 cuillère à soupe
5. curcuma - 1 c. À thé
6. Garam Masala - 1/2 c. À thé (TOUS LES MÉLANGES D'ÉPICES INDIENNES INDIENNES GARAM MASALA-1/2 TSP)
7. Feuille de laurier - 3 à 4
8. Grande cardamome - 2 à 3
9. graines de cumin - 1/2 c.
10. Poivre noir - 1/2 c.
11. Masse - 3 à 4
12. CANNELLE - 2 LONGS
13. Yaourt - 300 GM
14. coriandre verte - 4 cuillères à soupe
15. Piment vert - 2 à 3
16. Pâte d'ail et de gingembre - 2 c.
17. Huile - 300 GM
18. CARDAMOM - 1/2 TSP
19. coriandre en poudre - 1 c.
20. POUDRE D'ÉPICES AU POULET - 1 TBS
21. eau Kevda - 1 cuillère à soupe
22. eau de rose - 1 cuillère à soupe
23. BEURRE CLARIFIÉ - 200 GM
Recette
1. Nous allons d’abord prendre le mouton, bien le laver et y mettre de la pâte de gingembre et d’ail, ajouter du sel, du lait caillé et du garam masala et le laisser couvert pendant 3 à 4 heures.
2 Maintenant, prenez l’oignon et hachez-le finement.
3. Maintenant, prenez l’oignon haché et faites-le frire jusqu’à ce qu’il devienne brun doré, puis sortez-le et gardez-le de côté.
4. Maintenant, prenez un récipient, ajoutez-y de l'huile et faites-le frire un peu en ajoutant de la pâte de gingembre et d'ail, puis toutes les épices séchées seront ajoutées une à une dans l'huile, le cumin, le poivre noir, le macis, les feuilles de laurier, le sucre, les cardamome, cardamome verte, et faire frire un peu Il va ajouter de la viande et lui permettre de bien cuire pendant environ 30 minutes à feu lent.
5. Après 20 minutes, ajoutez les épices, le sel, le piment rouge, le curcuma, la poudre de coriandre et la viande masala, et faites bien revenir pendant environ 30 minutes.
6. Et le gaz restera lent, puis au bout de 30 minutes, moulez-y les oignons frits, n'ajoutez qu'une partie de l'oignon et laissez cuire pendant 30 minutes…
7. Maintenant, dès que votre viande est prête, coupez-la en coriandre et menthe hachées et servez du gingembre très chaud.
RUSSIAN
Привет друзья, как вы, ребята, надеетесь, что все будет хорошо, и нам тоже хорошо с вами, поэтому сегодня мы расскажем вам об индийском рецепте карри из баранины, который будет очень вкусным и говорит о нашем собственном стиле. Давайте начнем наш рецепт ,
материал
1. баранина - 1 кг
2 Лук - 300 гм
3. Соль - по вкусу
4. Красный молотый чили - 1 ст. Л.
5. Куркума - 1 ч.л.
6. Гарам масала - 1/2 ч.л. (все смешанные индийские специи, индейский гарам масала-1/2 ч.л.)
7. Лавровый лист - от 3 до 4
8. Большой кардамон - от 2 до 3
9. Семена тмина - 1/2 ч. Л.
10. Черный перец - 1/2 ч. Л.
11. Булава - от 3 до 4
12. ЦИННАМОН - 2 ДОЛГО
13. Йогурт - 300 гм
14. Зеленый кориандр - 4 ст. Л.
15. Зеленый перец чили - от 2 до 3
16. Имбирная паста с чесноком - 2 ст. Л.
17. Масло - 300 гм
18. КАРДАМОМ - 1/2 ч.л.
19. Порошок кориандра - 1 ч.л.
20. ПОРОШОК ДЛЯ КУРИЦЫ - 1 TBS
21. Кевда Вода - 1 ст. Л.
22. Розовая вода - 1 ст. Л.
23. УТОЧНЕННЫЙ БАБОЧКА - 200 ГМ
Рецепт
1. Сначала мы возьмем баранину, хорошо ее вымойм и добавим в нее имбирно-чесночную пасту, добавим немного соли, творога и гарам масала и держим накрытым 3-4 часа.
2 Теперь возьмите лук и тонко нарежьте лук.
3. Теперь возьмите лук, порежьте его и обжарьте, пока он не станет золотисто-коричневым, а затем выньте его и отложите в сторону.
4. Теперь возьмите сосуд, добавьте в него масло и немного обжарьте, добавив имбирно-чесночную пасту, а затем все подсушенные специи будут добавляться по одному в масло, тмин, черный перец, булаву, лавровый лист, сахар, большой Кардамон, зеленый кардамон и немного поджарить. Он добавит мясо и позволит ему хорошо готовиться около 30 минут на медленном газе.
5. Затем через 20 минут добавьте специи, добавьте соль, красный перец чили, куркуму, порошок кориандра и мясную масалу и хорошо жарьте около 30 минут.
6. И газ будет оставаться медленным, а затем через 30 минут растереть в нем жареный лук, добавить только 1 часть лука и варить 30 минут ...
7. Теперь, как только ваше мясо будет готово, нарежьте его нарезанным кориандром и мятой и подайте очень горячий имбирь.
SPANISH
Hola amigos, ¿cómo esperan que todo salga bien? Y también estamos bien con ustedes, así que hoy les contaremos sobre la receta india de cordero al curry que será muy sabrosa y les dirá nuestro propio estilo. Comencemos nuestra receta .
Material
1. MUTTON - 1 KG
2) Cebolla - 300 GM
3. Sal - al gusto
4. Polvo de chile rojo - 1 cucharada
5. Cúrcuma - 1 cucharadita
6. Garam Masala - 1/2 cucharadita (TODAS LAS MEZCLAS DE ESPECIAS INDIAS INDIA GARAM MASALA-1/2 TSP)
7. Hoja de laurel - 3 a 4
8. Cardamomo grande - 2 a 3
9. Semillas de comino - 1/2 cucharadita
10. Pimienta negra - 1/2 cucharadita
11. Maza - 3 a 4
12. CANELA - 2 LARGOS
13. Yogurt - 300 GM
14. Cilantro verde - 4 cucharadas
15. Chile verde - 2 a 3
16. Pasta de ajo y jengibre - 2 cucharadas
17. Petróleo - 300 GM
18. CARDAMOMA - 1/2 TSP
19. Polvo de cilantro - 1 cucharadita
20. POLVO DE ESPECIAS DE POLLO - 1 TBS
21. Kevda Water - 1 cucharada
22. Agua de rosas - 1 cucharada
23. MANTEQUILLA CLARIFICADA - 200 GM
Receta
1. Primero tomaremos cordero y lo lavaremos bien y le pondremos pasta de jengibre y ajo, agregaremos un poco de sal, cuajada y garam masala y lo mantendremos cubierto durante 3 a 4 horas.
2) Ahora tome cebolla y pique finamente la cebolla.
3. Ahora tome la cebolla, picada y fríala hasta que se dore y luego sáquela y guárdela.
4. Ahora tome un recipiente, agregue aceite y fríalo un poco agregando pasta de ajo y jengibre y luego todas las especias secas se agregarán una por una en el aceite, comino, pimienta negra, macis, hojas de laurel, azúcar, grandes cardamomo, cardamomo verde y freír un poco. Agregará carne y permitirá que se cocine bien durante unos 30 minutos con gas lento.
5. Luego, después de 20 minutos, agregue especias, sal, chile rojo, cúrcuma, cilantro en polvo y masala de carne y fríalos bien durante unos 30 minutos.
6. Y el gas se mantendrá lento y luego, después de 30 minutos, muela las cebollas fritas y agregue solo 1 parte de la cebolla y cocine por 30 minutos ...
7. Ahora, tan pronto como su carne esté lista, córtela en cilantro picado y menta y sirva jengibre muy caliente.
JAPANESE
みなさんこんにちは、みんなが元気になることを願っていますか、私たちもあなたと一緒にいるので、今日は非常においしいインドのマトンカレーのレシピについてお話しします。 。
材料
1.マトン-1 KG
2。タマネギ-300 GM
3.塩-味に
4.レッドチリパウダー-大さじ1
5.ウコン-小さじ1
6.ガラムマサラ-小さじ1/2(すべてのミックスインドスパイスインドガラムマサラ-1/2 TSP)
7.ベイリーフ-3〜4
8.大きなカルダモン-2〜3
9.クミンの種-小さじ1/2
10.黒胡pepper-小さじ1/2
11.メイス-3〜4
12.シナモン-2ロング
13.ヨーグルト-300 GM
14.グリーンコリアンダー-大さじ4
15.青唐辛子-2〜3
16.ジンジャーガーリックペースト-大さじ2
17.オイル-300 GM
18.カルダモン-1/2 TSP
19.コリアンダーパウダー-小さじ1
20.チキンスパイスパウダー-1 TBS
21.ケブダウォーター-大さじ1
22.ローズウォーター-大さじ1
23.明確化されたバター-200 GM
レシピ
1.まずマトンを取り、よく洗って生andにんにくペーストを入れ、塩、豆腐、ガラムマサラを加え、3〜4時間覆います。
2。タマネギを取り、タマネギを薄く切ります。
3.タマネギを取り、みじん切りにし、黄金色になるまで炒め、取り出して脇に置きます。
4.容器を用意し、それに油を加え、生ingerにんにくペーストを加えて少し炒めます。その後、乾燥したスパイスをすべて油、クミン、黒胡pepper、メイス、ベイリーフ、砂糖、大きなものに1つずつ加えますカルダモン、グリーンカルダモン、少し炒めます。彼は肉を追加し、ゆっくりしたガスで約30分間料理ができるようにします。
5. 20分後、スパイスを加え、塩、赤唐辛子、ターメリック、コリアンダーパウダー、肉マサラを加え、約30分間よく炒めます。
6.そして、ガスはゆっくりと保ち、その後30分後に揚げたタマネギを粉砕し、タマネギの一部のみを加えて30分間調理します...
7.肉の準備ができたら、すぐに切り刻んだコリアンダーとミントに切り、非常に熱い生ingerを出す。
GERMAN
Hallo Freunde, wie geht es euch? Hoffen wir, dass alles gut wird und wir sind auch gut mit euch. Heute werden wir euch von dem indischen Hammel-Curry-Rezept erzählen, das sehr lecker ist und euch unseren eigenen Stil verrät. Lassen Sie uns mit unserem Rezept beginnen .
Material
1. MUTTON - 1 KG
2. Zwiebel - 300 GM
3. Salz - nach Geschmack
4. Red Chili Powder - 1 EL
5. Kurkuma - 1 TL
6. Garam Masala - 1/2 Teelöffel (ALL MIX INDIAN SPICES INDIA GARAM MASALA-1/2 TSP)
7. Lorbeerblatt - 3 bis 4
8. Großer Kardamom - 2 bis 3
9. Kreuzkümmel - 1/2 TL
10. Schwarzer Pfeffer - 1/2 TL
11. Streitkolben - 3 bis 4
12. ZIMT - 2 LANGE
13. Joghurt - 300 GM
14. Grüner Koriander - 4 EL
15. Grüner Chili - 2 bis 3
16. Ingwer-Knoblauch-Paste - 2 EL
17. Öl - 300 GM
18. KARDAMOM - 1/2 TSP
19. Korianderpulver - 1 TL
20. HÜHNCHENGEWÜRZPULVER - 1 EL
21. Kevda-Wasser - 1 EL
22. Rosenwasser - 1 EL
23. CLARIFIED BUTTER - 200 GM
Rezept
1. Zuerst nehmen wir Hammelfleisch, waschen es gut und geben Ingwer-Knoblauch-Paste hinein, fügen etwas Salz, Quark und Garam Masala hinzu und lassen es 3 bis 4 Stunden bedeckt.
2. Nun Zwiebel nehmen und die Zwiebel dünn hacken.
3. Nehmen Sie nun die Zwiebel, hacken Sie sie und braten Sie sie, bis sie goldbraun wird. Nehmen Sie sie dann heraus und legen Sie sie beiseite.
4. Nehmen Sie nun ein Gefäß, fügen Sie Öl hinzu und braten Sie es ein wenig, indem Sie Ingwer-Knoblauch-Paste hinzufügen. Dann werden alle getrockneten Gewürze einzeln in Öl, Kreuzkümmel, schwarzen Pfeffer, Muskatblüte, Lorbeerblätter, Zucker, groß hinzugefügt Kardamom, grüner Kardamom und etwas anbraten. Er fügt Fleisch hinzu und lässt es mit langsamem Gas etwa 30 Minuten lang gut garen.
5. Dann nach 20 Minuten Gewürze, Salz, rote Chilis, Kurkuma, Korianderpulver und Fleisch-Masala hinzufügen und ca. 30 Minuten lang gut braten.
6. Und das Gas wird langsam bleiben und dann nach 30 Minuten die gebratenen Zwiebeln darin mahlen und nur 1 Teil der Zwiebel hinzufügen und 30 Minuten lang kochen…
7. Sobald Ihr Fleisch fertig ist, schneiden Sie es in gehackten Koriander und Minze und servieren Sie sehr heißen Ingwer.
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