Our, Recipe in our blog is available in ENGLISH, HINDI, FRENCH, GERMAN, SPANISH, JAPANESE, RUSSIAN languages .PATREON ACCOUNT.....
Hello friends, how are you, I hope everyone will be good, we are also better with you guys, so friends, today we are going to tell you the recipe of Indian Sweet Malpua(fried pan cake), which you may not have eaten but will surely see, Today, we are going to tell you its recipe, which you will make by watching it at home and will tell how the recipe is, there are 3 things in it that you will have to prepare completely, Micro three how let's go then to prepare you to show you the recipe today .................
Material
1. MAWA - 1/2 CUP
2 . ALL PURPOSE FLOUR - 1/2 CUP
3. CORNSTARCH - 1/3 CUP
4. SEMOLINA - 1/2 CUP
5. SUGAR - 2 CUP
6. LEMON JUICE - 1 TBS
7. CARDAMOM - 10 PC
8. ROSE WATER - 2 Tbsp
9. FENNEL - 1 TSP
10. MILK - 1 LTR
11. CASHEW - 10 PC
12. ALMOND - 10 PC
13. PISTACHIO - 10 PC
14. CLARIFIED BUTTER - FOR FRYING
Recipe
1. First we prepare the paste of Malpua(fried pan cake), for this you will lose the khoya (mawa) and grind it finely, mix it with all purpose flour , maize flour, and semolina, and add water and make a paste…
2 . Now we will prepare the sugar syrup for the Malpua , add water and add sugar and sugar and add a little lemon juice to it, so that the sugar syrup gets cleaned… and as much as you care for sugar syrup You have to take half the water of sugar
3. Now to prepare its Rabari , take milk in a vessel and allow it to thicken, add less sugar to it, add fennel powder, cardamom powder and dry rose leaves, and cook them till it gets thick,
4. And when the milk starts to thicken, then mix rose water and khoya in it.
5. Now take the utensil for making Malpua(fried pan cake), take the clarified butter or oil that you like, and after heating slightly on medium gas, add the paste of refined flour to the pan, make it as big as a bit of puri(fried dough pastry ) and fry it. They have to be fried in more oil.
6. While frying, it will turn every once in a while and fry till it turns dark brown, then it will come out and put directly in sugar syrup and then take it out of the syrup and keep it in the plate and serve it by adding Rabari , cashew, pistachios, almonds.
HINDI
हेलो दोस्तों कैसे है आप , आशा करता हूँ सब अच्छे ही होंगे , आप लोगो के साथ से हम भी अच्छे है , तो दोस्तों आज हम आपको इंडियन मिठाई मालपुआ की रेसिपी आपको बताने वाले है , जो शायद आपने खाये ना हो लेकिन देखे जरूर होंगे , आज हम आपको उसकी ही रेसिपी बताने वाले है , जिसको आप घर पर ही बनाकर देखिएगा और बताइयेगा कैसी लगी रेसिपी , इसमें 3 चीज है जो आपको बिलकुल अलग तैयार करनी होगी , तो तीनो ही आपको बताते है कैसे तैयार करनी है तो चलिए शुरू करते है रेसिपी आज की .................
सामग्री
1 . खोया - 1/2 CUP(MAWA - 1/2 CUP)
2 . मैदा - 1/2 CUP(ALL PURPOSE FLOUR - 1/2 CUP)
3 . मक्के का आटा - 1 /3 कप (CORNSTARCH - 1/3 CUP )
4 . सूजी - 1/2 कप (SEMOLINA - 1/2 CUP)
5 . चीनी - 2 कप (SUGAR - 2 CUP)
6 . निम्बू का रस - 1 बड़ा चम्मच (LEMON JUICE - 1 TBS)
7 . इलाइची - 10(CARDAMOM - 10 PC)
8 . गुलाब जल - 2 बड़े चम्मच (ROSE WATER - 2 TBS)
9 . सौंफ - 1 छोटा चम्मच (FENNEL - 1 TSP)
10 . दूध - 1 LTR(MILK - 1 LTR)
11 . काजू - 10 PC (CASHEW - 10 PC)
12 . बादाम - 10 PC(ALMOND - 10 PC)
13 . पिस्ता - 10 PC(PISTACHIO - 10 PC)
14 . देसी घी - तलने की लिए (CLARIFIED BUTTER - FOR FRYING )
बनाने की विधि
1 . पहले हम मालपुआ का पेस्ट तैयार करते है तो इसके लिए आप खोया लेंगे और घिस कर बारीक़ करलेंगे इसके साथ में मैदा , मक्के का आटा , और सूजी साथ में अच्छे से मिक्स करलेंगे और पानी डालकर पेस्ट बनालेंगे पतला ...
2 . अब बनाएंगे मालपुआ की लिए चाशनी (SUGAR SYRUP) इसके लिए बर्तन लेंगे और उसमे पानी डालेंगे और साथ में चीनी डालेंगे और थोड़ा उबलने पर इसमें थोड़ा निम्बू का रस डालेंगे जिससे की चाशनी साफ़ हो जाती है ...और चाशनी के लिए ध्यान रहे जितने चीनी हो उसका आधा पानी लेना है आप लोगो ने ..
3 . अब इसके रबरी तैयार करने के लिए एक बर्तन में दूध लेंगे और उसको गाड़ा होने देंगे साथ में उसमे कम चीनी डालेंगे साथ में सौंफ का पाउडर , इलाइची पाउडर और गुलाब की सुखी पत्ती डालकर अच्छे से पकने देंगे गाड़ा होने तक ,
4 . और जब दूध गाड़ा होना शुरू हो जाये तब उसमे गुलाबजल और खोया मिक्स करदेंगे .
5 . अब मालपुआ बनाने के लिए बर्तन लेंगे उसमे देसी घी या तेल आपको जो पसंद है वो लेंगे और मध्यम गैस पर थोड़ा गरम होते ही मैदा वाला जो पेस्ट है उसको डालेंगे पैन में थोड़ा पूड़ी जितना बड़ा करके और तलने देंगे मंदी गैस पर ही और ध्यान रहे ज्यादा तेल में ही तलना है इनको .
6 . तलते समय पलटते रहेंगे हर थोड़ी देर में और डार्क ब्राउन होने तक फ्राई करेंगे फिर निकल कर सीधा चाशनी में डालेंगे और फिर निकाल कर चाशनी में से प्लेट में रखेंगे और रबरी डालकर , काजू , पिस्ता , बादाम डालकर परोसेंगे
FRENCH
Bonjour mes amis, comment allez-vous? J'espère que tout le monde sera bon. Nous sommes également meilleurs que vous. Amitiés, nous allons vous raconter aujourd'hui la recette d'Indian Sweet Malpua, que vous n'avez peut-être pas mangée, mais que vous verrez sûrement, Aujourd'hui, nous allons vous raconter sa recette, que vous ferez en la regardant à la maison et vous dira quelle en est la recette. Il y a 3 choses dans celle-ci que vous devrez préparer complètement. Micro trois comment allons-nous ensuite préparer vous montrer la recette aujourd'hui .................
Matériel
1. MAWA - 1/2 COUPE
2 FARINE TOUT USAGE - 1/2 TASSE
3. CORNSTARCH - 1/3 CUP
4. SEMOLINA - 1/2 COUPE
5. SUCRE - 2 TASSE
6. JUS DE CITRON - 1 TBS
7. CARDAMOM - 10 PC
8. EAU DE ROSE - 2 c.
9. FENNEL - 1 TSP
10. LAIT - 1 LTR
11. CAJOU - 10 PC
12. AMANDES - 10 PC
13. PISTACHE - 10 PC
14. BEURRE CLARIFIÉ - À PORTER
Recette
1. Nous préparons d'abord la pâte de Malpua. Pour cela, vous allez perdre le khoya et le broyer finement, le mélanger avec du maida, de la farine de maïs et de la semoule, puis ajouter de l'eau et faire une pâte.
2 Maintenant, nous allons préparer le sirop de sucre pour le Malpua (le sirop de sucre), ajouter de l’eau, ajouter le sucre et le sucre et ajouter un peu de jus de citron, pour que le sirop de sucre soit nettoyé… et autant que vous vous en souciiez. prendre la moitié de l'eau de sucre
3. Maintenant, pour préparer son rabi, prenez le lait dans un récipient et laissez-le épaissir, ajoutez-y moins de sucre, ajoutez-y de la poudre de fenouil, de la poudre de cardamome et des feuilles de roses séchées, et faites-les cuire jusqu'à ce qu'ils épaississent,
4. Et lorsque le lait commence à épaissir, mélangez-y l'eau de rose et le khoya.
5. Maintenant, prenez l’ustensile pour la fabrication de Malpua, prenez le gui ou l’huile que vous aimez et, après avoir chauffé légèrement à feu moyen, ajoutez la pâte de farine raffinée dans la casserole, faites-la aussi grosse qu’un peu de puri et faites-la frire. . Ils doivent être frits dans plus d'huile.
6. Pendant la friture, il va tourner de temps en temps et faire frire jusqu'à ce qu'il devienne brun foncé, puis il sortira et se mettra directement dans le sirop de sucre, puis sortez-le du sirop et conservez-le dans l'assiette et servez-le ajoutant Rabari, noix de cajou, pistaches, amandes.
RUSSIAN
Здравствуйте, друзья, как вы, я надеюсь, что все будет хорошо, мы тоже лучше с вами, ребята, поэтому, друзья, сегодня мы расскажем вам рецепт индийской сладкой мальпуа, которую вы, возможно, не съели, но наверняка увидите, Сегодня мы расскажем вам его рецепт, который вы сделаете, посмотрев его дома, и расскажете, как рецепт, в нем есть 3 вещи, которые вам нужно будет полностью подготовить, Микро три, как мы пойдем, чтобы подготовиться чтобы показать вам рецепт сегодня .................
материал
1. МАВА - 1/2 чашки
2 МУКА ВСЕГО НАЗНАЧЕНИЯ - 1/2 ЧАШКИ
3. Корнстарч - 1/3 чашки
4. СЕМОЛИНА - 1/2 ЧАШКИ
5. САХАР - 2 КУБКА
6. ЛИМОННЫЙ СОК - 1 TBS
7. КАРДАМОМ - 10 ПК
8. РОЗОВАЯ ВОДА - 2 ст. Л.
9. Феннель - 1 ч.л.
10. МОЛОКО - 1 ЛТР
11. CASHEW - 10 ПК
12. МИНДАЛЬ - 10 ПК
13. ФИСТАШКА - 10 ПК
14. Уточненное масло - для жарки
Рецепт
1. Сначала мы готовим пасту Malpua, для этого вы потеряете khoya и измельчите ее, смешайте с майдой, кукурузной мукой и манной крупой, добавьте воду и сделайте пасту ...
2 Теперь мы приготовим сахарный сироп для Malpua (сахарный сироп), добавим воды, добавим сахар и сахар и добавим в него немного лимонного сока, чтобы сахарный сироп очистился ... и столько, сколько вы заботитесь о сахарном сиропе. взять половину воды сахара
3. Теперь, чтобы приготовить его раби, возьмите молоко в сосуд и дайте ему загустеть, добавьте в него меньше сахара, добавьте порошок фенхеля, порошок кардамона и сухие листья розы, и варите их, пока оно не загустеет,
4. И когда молоко начнет сгущаться, смешайте в нем розовую воду и хойя.
5. Теперь возьмите посуду для приготовления Мальпуа, возьмите желаемое масло или масло, и, слегка подогрев на среднем газе, добавьте пасту очищенной муки в сковороду, сделайте ее размером с немного пури и обжарьте ее. , Их нужно жарить в большем количестве масла.
6. Во время жарки он будет время от времени переворачиваться и жариться до тех пор, пока не станет темно-коричневым, затем он выйдет и поместится прямо в сахарный сироп, а затем вытащит его из сиропа, оставит в тарелке и подаст добавляем Рабари, кешью, фисташки, миндаль.
SPANISH
Hola amigos, cómo están, espero que todos sean buenos, también estamos mejor con ustedes, así que amigos, hoy les contaremos la receta de Indian Sweet Malpua, que tal vez no hayan comido, pero seguramente verán, Hoy vamos a contarte su receta, que harás mirándola en casa y te diremos cómo es la receta, hay 3 cosas que tendrás que preparar por completo, Micro tres, ¿cómo vamos a preparar? te mostraré la receta hoy .................
Material
1. MAWA - 1/2 TAZA
2) HARINA DE PROPÓSITO - 1/2 TAZA
3. BÚSQUEDA DE MAÍZ - 1/3 TAZA
4. SEMOLINA - 1/2 TAZA
5. AZÚCAR - 2 TAZAS
6. JUGO DE LIMÓN - 1 TBS
7. CARDAMOMA - 10 PC
8. AGUA ROSADA - 2 cucharadas
9. HINOJO - 1 TSP
10. LECHE - 1 LTR
11. CASHEW - 10 PC
12. ALMENDRA - 10 PC
13. PISTACHO - 10 PC
14. MANTEQUILLA CLARIFICADA - PARA FREÍR
Receta
1. Primero preparamos la pasta de Malpua, para esto perderás el khoya y lo molerás finamente, lo mezclarás con maida, harina de maíz y sémola, y agregarás agua y harás una pasta ...
2) Ahora prepararemos el jarabe de azúcar para la Malpua (jarabe de azúcar), agregaremos agua y agregaremos azúcar y azúcar y le agregaremos un poco de jugo de limón, para que el jarabe de azúcar se limpie ... y tanto como cuidas el jarabe de azúcar. tomar la mitad del agua de azúcar
3. Ahora, para preparar su rabi, tome la leche en un recipiente y permita que se espese, agregue menos azúcar, agregue polvo de hinojo, polvo de cardamomo y hojas secas de rosa, y cocínelas hasta que espese,
4. Y cuando la leche comience a espesar, mezcle agua de rosas y khoya en ella.
5. Ahora tome el utensilio para hacer Malpua, tome el desi ghee o el aceite que desee, y después de calentar ligeramente a gas medio, agregue la pasta de harina refinada a la sartén, hágalo tan grande como un poco de puri y fríalo. . Tienen que ser fritos en más aceite.
6. Mientras se fríe, se volverá de vez en cuando y se freirá hasta que se vuelva marrón oscuro, luego saldrá y se pondrá directamente en jarabe de azúcar y luego se sacará del jarabe y se mantendrá en el plato y se servirá agregando Rabari, anacardo, pistachos, almendras.
JAPANESE
こんにちは友達、元気ですか、みんな元気になってくれることを願っています、私たちもあなたたちと一緒に良いですよ、今日は友達、今日はインドの甘いマルプアのレシピをお話します。今日、私たちはあなたにそのレシピを教えます、あなたはそれを家でそれを見て作るでしょう、そしてレシピがどのようであるかを教えます、あなたは完全に準備しなければならない3つのものがあります、マイクロ3はどのように準備しましょうか今日のレシピをお見せします.................
材料
1. MAWA-1/2カップ
2。すべての目的の粉-1/2カップ
3.コーンスターチ-1/3カップ
4.セモリーナ-1/2カップ
5.砂糖-2カップ
6.レモンジュース-1 TBS
7.カルダモン-10 PC
8.ローズウォーター-大さじ2
9.フェンネル-1 TSP
10.ミルク-1 LTR
11.カシュー-10 PC
12.アーモンド-10 PC
13. PISTACHIO-10 PC
14.明確化されたバター-フライ用
レシピ
1.まず、マルプアのペーストを準備します。このため、ホヤを失い、細かく挽き、マイダ、トウモロコシ粉、セモリナと混ぜ、水を加えてペーストを作ります…
2。今、私たちはマルプア(砂糖シロップ)用の砂糖シロップを準備し、水を加え、砂糖と砂糖を加え、それに少量のレモン汁を加えて、砂糖シロップがきれいになるようにします…そしてあなたが持っている砂糖シロップを砂糖の半分の水を取る
3.ラビを準備するには、牛乳を容器に入れて濃くし、砂糖を少し加え、フェンネルパウダー、カルダモンパウダー、乾燥したバラの葉を加え、濃くなるまで調理します。
4.牛乳が濃くなり始めたら、バラの水とホヤを混ぜます。
5.マルプアを作るための道具を用意し、お好みのデジーギーまたはオイルを取り、中程度のガスで少し加熱した後、洗練された小麦粉のペーストをパンに加え、少しプリーと同じ大きさにし、炒める。彼らはより多くの油で揚げなければなりません。
6.揚げている間、それは時々回って、それが暗褐色になるまで揚げます、そして、それは出て、砂糖シロップに直接入れて、それからシロップからそれを取り出して、プレートにそれを保ち、それによってそれを提供しますラバリ、カシューナッツ、ピスタチオ、アーモンドを加えます。
GERMAN
Hallo Freunde, wie geht es dir? Ich hoffe, alle werden gut. Wir sind auch besser mit euch. Freunde, heute werden wir dir das Rezept von Indian Sweet Malpua erzählen, das du vielleicht nicht gegessen hast, aber sicher sehen wirst. Heute werden wir Ihnen das Rezept sagen, das Sie machen werden, indem Sie es zu Hause ansehen, und wir werden Ihnen sagen, wie das Rezept ist. Es sind drei Dinge drin, die Sie komplett vorbereiten müssen, Mikro drei, wie wir dann gehen, um es vorzubereiten Sie zeigen Ihnen das Rezept heute .................
Material
1. MAWA - 1/2 CUP
2. ALLZWECKMEHL - 1/2 TASSE
3. CORNSTARCH - 1/3 CUP
4. SEMOLINA - 1/2 TASSE
5. ZUCKER - 2 TASSEN
6. Zitronensaft - 1 EL
7. CARDAMOM - 10 PC
8. ROSENWASSER - 2 EL
9. Fenchel - 1 TL
10. MILCH - 1 LTR
11. CASHEW - 10 PC
12. Mandel - 10 PC
13. PISTACHIO - 10 PC
14. KLARBUTTER - ZUM BRATEN
Rezept
1. Zuerst bereiten wir die Paste von Malpua vor, dafür verlieren Sie das Khoya und mahlen es fein, mischen es mit Maida, Maismehl und Grieß, fügen Wasser hinzu und machen eine Paste…
2. Jetzt bereiten wir den Zuckersirup für den Malpua (Zuckersirup) vor, geben Wasser und Zucker und etwas Zitronensaft hinzu, damit der Zuckersirup gereinigt wird… und so viel Sie für Zuckersirup sorgen, den Sie haben das halbe Wasser von Zucker zu nehmen
3. Um die Rabi zuzubereiten, nehmen Sie die Milch in ein Gefäß und lassen Sie sie eindicken. Fügen Sie weniger Zucker hinzu, fügen Sie Fenchelpulver, Kardamompulver und trockene Rosenblätter hinzu und kochen Sie sie, bis sie dick werden.
4. Und wenn sich die Milch zu verdicken beginnt, mischen Sie Rosenwasser und Khoya hinein.
5. Nehmen Sie nun das Utensil für die Zubereitung von Malpua, nehmen Sie das gewünschte Desighee oder Öl und geben Sie nach leichtem Erhitzen auf mittlerem Gas die Paste aus raffiniertem Mehl in die Pfanne, machen Sie es so groß wie ein Stück Puri und braten Sie es an . Sie müssen in mehr Öl gebraten werden.
6. Während des Bratens dreht es sich von Zeit zu Zeit und brät bis es dunkelbraun wird. Dann kommt es heraus und wird direkt in Zuckersirup gegeben. Dann wird es aus dem Sirup genommen und auf dem Teller aufbewahrt und serviert Zugabe von Rabari, Cashew, Pistazien, Mandeln.
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Hello friends, how are you, I hope everyone will be good, we are also better with you guys, so friends, today we are going to tell you the recipe of Indian Sweet Malpua(fried pan cake), which you may not have eaten but will surely see, Today, we are going to tell you its recipe, which you will make by watching it at home and will tell how the recipe is, there are 3 things in it that you will have to prepare completely, Micro three how let's go then to prepare you to show you the recipe today .................
Material
1. MAWA - 1/2 CUP
2 . ALL PURPOSE FLOUR - 1/2 CUP
3. CORNSTARCH - 1/3 CUP
4. SEMOLINA - 1/2 CUP
5. SUGAR - 2 CUP
6. LEMON JUICE - 1 TBS
7. CARDAMOM - 10 PC
8. ROSE WATER - 2 Tbsp
9. FENNEL - 1 TSP
10. MILK - 1 LTR
11. CASHEW - 10 PC
12. ALMOND - 10 PC
13. PISTACHIO - 10 PC
14. CLARIFIED BUTTER - FOR FRYING
Recipe
1. First we prepare the paste of Malpua(fried pan cake), for this you will lose the khoya (mawa) and grind it finely, mix it with all purpose flour , maize flour, and semolina, and add water and make a paste…
2 . Now we will prepare the sugar syrup for the Malpua , add water and add sugar and sugar and add a little lemon juice to it, so that the sugar syrup gets cleaned… and as much as you care for sugar syrup You have to take half the water of sugar
3. Now to prepare its Rabari , take milk in a vessel and allow it to thicken, add less sugar to it, add fennel powder, cardamom powder and dry rose leaves, and cook them till it gets thick,
4. And when the milk starts to thicken, then mix rose water and khoya in it.
5. Now take the utensil for making Malpua(fried pan cake), take the clarified butter or oil that you like, and after heating slightly on medium gas, add the paste of refined flour to the pan, make it as big as a bit of puri(fried dough pastry ) and fry it. They have to be fried in more oil.
6. While frying, it will turn every once in a while and fry till it turns dark brown, then it will come out and put directly in sugar syrup and then take it out of the syrup and keep it in the plate and serve it by adding Rabari , cashew, pistachios, almonds.
HINDI
हेलो दोस्तों कैसे है आप , आशा करता हूँ सब अच्छे ही होंगे , आप लोगो के साथ से हम भी अच्छे है , तो दोस्तों आज हम आपको इंडियन मिठाई मालपुआ की रेसिपी आपको बताने वाले है , जो शायद आपने खाये ना हो लेकिन देखे जरूर होंगे , आज हम आपको उसकी ही रेसिपी बताने वाले है , जिसको आप घर पर ही बनाकर देखिएगा और बताइयेगा कैसी लगी रेसिपी , इसमें 3 चीज है जो आपको बिलकुल अलग तैयार करनी होगी , तो तीनो ही आपको बताते है कैसे तैयार करनी है तो चलिए शुरू करते है रेसिपी आज की .................
सामग्री
1 . खोया - 1/2 CUP(MAWA - 1/2 CUP)
2 . मैदा - 1/2 CUP(ALL PURPOSE FLOUR - 1/2 CUP)
3 . मक्के का आटा - 1 /3 कप (CORNSTARCH - 1/3 CUP )
4 . सूजी - 1/2 कप (SEMOLINA - 1/2 CUP)
5 . चीनी - 2 कप (SUGAR - 2 CUP)
6 . निम्बू का रस - 1 बड़ा चम्मच (LEMON JUICE - 1 TBS)
7 . इलाइची - 10(CARDAMOM - 10 PC)
8 . गुलाब जल - 2 बड़े चम्मच (ROSE WATER - 2 TBS)
9 . सौंफ - 1 छोटा चम्मच (FENNEL - 1 TSP)
10 . दूध - 1 LTR(MILK - 1 LTR)
11 . काजू - 10 PC (CASHEW - 10 PC)
12 . बादाम - 10 PC(ALMOND - 10 PC)
13 . पिस्ता - 10 PC(PISTACHIO - 10 PC)
14 . देसी घी - तलने की लिए (CLARIFIED BUTTER - FOR FRYING )
बनाने की विधि
1 . पहले हम मालपुआ का पेस्ट तैयार करते है तो इसके लिए आप खोया लेंगे और घिस कर बारीक़ करलेंगे इसके साथ में मैदा , मक्के का आटा , और सूजी साथ में अच्छे से मिक्स करलेंगे और पानी डालकर पेस्ट बनालेंगे पतला ...
2 . अब बनाएंगे मालपुआ की लिए चाशनी (SUGAR SYRUP) इसके लिए बर्तन लेंगे और उसमे पानी डालेंगे और साथ में चीनी डालेंगे और थोड़ा उबलने पर इसमें थोड़ा निम्बू का रस डालेंगे जिससे की चाशनी साफ़ हो जाती है ...और चाशनी के लिए ध्यान रहे जितने चीनी हो उसका आधा पानी लेना है आप लोगो ने ..
3 . अब इसके रबरी तैयार करने के लिए एक बर्तन में दूध लेंगे और उसको गाड़ा होने देंगे साथ में उसमे कम चीनी डालेंगे साथ में सौंफ का पाउडर , इलाइची पाउडर और गुलाब की सुखी पत्ती डालकर अच्छे से पकने देंगे गाड़ा होने तक ,
4 . और जब दूध गाड़ा होना शुरू हो जाये तब उसमे गुलाबजल और खोया मिक्स करदेंगे .
5 . अब मालपुआ बनाने के लिए बर्तन लेंगे उसमे देसी घी या तेल आपको जो पसंद है वो लेंगे और मध्यम गैस पर थोड़ा गरम होते ही मैदा वाला जो पेस्ट है उसको डालेंगे पैन में थोड़ा पूड़ी जितना बड़ा करके और तलने देंगे मंदी गैस पर ही और ध्यान रहे ज्यादा तेल में ही तलना है इनको .
6 . तलते समय पलटते रहेंगे हर थोड़ी देर में और डार्क ब्राउन होने तक फ्राई करेंगे फिर निकल कर सीधा चाशनी में डालेंगे और फिर निकाल कर चाशनी में से प्लेट में रखेंगे और रबरी डालकर , काजू , पिस्ता , बादाम डालकर परोसेंगे
FRENCH
Bonjour mes amis, comment allez-vous? J'espère que tout le monde sera bon. Nous sommes également meilleurs que vous. Amitiés, nous allons vous raconter aujourd'hui la recette d'Indian Sweet Malpua, que vous n'avez peut-être pas mangée, mais que vous verrez sûrement, Aujourd'hui, nous allons vous raconter sa recette, que vous ferez en la regardant à la maison et vous dira quelle en est la recette. Il y a 3 choses dans celle-ci que vous devrez préparer complètement. Micro trois comment allons-nous ensuite préparer vous montrer la recette aujourd'hui .................
Matériel
1. MAWA - 1/2 COUPE
2 FARINE TOUT USAGE - 1/2 TASSE
3. CORNSTARCH - 1/3 CUP
4. SEMOLINA - 1/2 COUPE
5. SUCRE - 2 TASSE
6. JUS DE CITRON - 1 TBS
7. CARDAMOM - 10 PC
8. EAU DE ROSE - 2 c.
9. FENNEL - 1 TSP
10. LAIT - 1 LTR
11. CAJOU - 10 PC
12. AMANDES - 10 PC
13. PISTACHE - 10 PC
14. BEURRE CLARIFIÉ - À PORTER
Recette
1. Nous préparons d'abord la pâte de Malpua. Pour cela, vous allez perdre le khoya et le broyer finement, le mélanger avec du maida, de la farine de maïs et de la semoule, puis ajouter de l'eau et faire une pâte.
2 Maintenant, nous allons préparer le sirop de sucre pour le Malpua (le sirop de sucre), ajouter de l’eau, ajouter le sucre et le sucre et ajouter un peu de jus de citron, pour que le sirop de sucre soit nettoyé… et autant que vous vous en souciiez. prendre la moitié de l'eau de sucre
3. Maintenant, pour préparer son rabi, prenez le lait dans un récipient et laissez-le épaissir, ajoutez-y moins de sucre, ajoutez-y de la poudre de fenouil, de la poudre de cardamome et des feuilles de roses séchées, et faites-les cuire jusqu'à ce qu'ils épaississent,
4. Et lorsque le lait commence à épaissir, mélangez-y l'eau de rose et le khoya.
5. Maintenant, prenez l’ustensile pour la fabrication de Malpua, prenez le gui ou l’huile que vous aimez et, après avoir chauffé légèrement à feu moyen, ajoutez la pâte de farine raffinée dans la casserole, faites-la aussi grosse qu’un peu de puri et faites-la frire. . Ils doivent être frits dans plus d'huile.
6. Pendant la friture, il va tourner de temps en temps et faire frire jusqu'à ce qu'il devienne brun foncé, puis il sortira et se mettra directement dans le sirop de sucre, puis sortez-le du sirop et conservez-le dans l'assiette et servez-le ajoutant Rabari, noix de cajou, pistaches, amandes.
RUSSIAN
Здравствуйте, друзья, как вы, я надеюсь, что все будет хорошо, мы тоже лучше с вами, ребята, поэтому, друзья, сегодня мы расскажем вам рецепт индийской сладкой мальпуа, которую вы, возможно, не съели, но наверняка увидите, Сегодня мы расскажем вам его рецепт, который вы сделаете, посмотрев его дома, и расскажете, как рецепт, в нем есть 3 вещи, которые вам нужно будет полностью подготовить, Микро три, как мы пойдем, чтобы подготовиться чтобы показать вам рецепт сегодня .................
материал
1. МАВА - 1/2 чашки
2 МУКА ВСЕГО НАЗНАЧЕНИЯ - 1/2 ЧАШКИ
3. Корнстарч - 1/3 чашки
4. СЕМОЛИНА - 1/2 ЧАШКИ
5. САХАР - 2 КУБКА
6. ЛИМОННЫЙ СОК - 1 TBS
7. КАРДАМОМ - 10 ПК
8. РОЗОВАЯ ВОДА - 2 ст. Л.
9. Феннель - 1 ч.л.
10. МОЛОКО - 1 ЛТР
11. CASHEW - 10 ПК
12. МИНДАЛЬ - 10 ПК
13. ФИСТАШКА - 10 ПК
14. Уточненное масло - для жарки
Рецепт
1. Сначала мы готовим пасту Malpua, для этого вы потеряете khoya и измельчите ее, смешайте с майдой, кукурузной мукой и манной крупой, добавьте воду и сделайте пасту ...
2 Теперь мы приготовим сахарный сироп для Malpua (сахарный сироп), добавим воды, добавим сахар и сахар и добавим в него немного лимонного сока, чтобы сахарный сироп очистился ... и столько, сколько вы заботитесь о сахарном сиропе. взять половину воды сахара
3. Теперь, чтобы приготовить его раби, возьмите молоко в сосуд и дайте ему загустеть, добавьте в него меньше сахара, добавьте порошок фенхеля, порошок кардамона и сухие листья розы, и варите их, пока оно не загустеет,
4. И когда молоко начнет сгущаться, смешайте в нем розовую воду и хойя.
5. Теперь возьмите посуду для приготовления Мальпуа, возьмите желаемое масло или масло, и, слегка подогрев на среднем газе, добавьте пасту очищенной муки в сковороду, сделайте ее размером с немного пури и обжарьте ее. , Их нужно жарить в большем количестве масла.
6. Во время жарки он будет время от времени переворачиваться и жариться до тех пор, пока не станет темно-коричневым, затем он выйдет и поместится прямо в сахарный сироп, а затем вытащит его из сиропа, оставит в тарелке и подаст добавляем Рабари, кешью, фисташки, миндаль.
SPANISH
Hola amigos, cómo están, espero que todos sean buenos, también estamos mejor con ustedes, así que amigos, hoy les contaremos la receta de Indian Sweet Malpua, que tal vez no hayan comido, pero seguramente verán, Hoy vamos a contarte su receta, que harás mirándola en casa y te diremos cómo es la receta, hay 3 cosas que tendrás que preparar por completo, Micro tres, ¿cómo vamos a preparar? te mostraré la receta hoy .................
Material
1. MAWA - 1/2 TAZA
2) HARINA DE PROPÓSITO - 1/2 TAZA
3. BÚSQUEDA DE MAÍZ - 1/3 TAZA
4. SEMOLINA - 1/2 TAZA
5. AZÚCAR - 2 TAZAS
6. JUGO DE LIMÓN - 1 TBS
7. CARDAMOMA - 10 PC
8. AGUA ROSADA - 2 cucharadas
9. HINOJO - 1 TSP
10. LECHE - 1 LTR
11. CASHEW - 10 PC
12. ALMENDRA - 10 PC
13. PISTACHO - 10 PC
14. MANTEQUILLA CLARIFICADA - PARA FREÍR
Receta
1. Primero preparamos la pasta de Malpua, para esto perderás el khoya y lo molerás finamente, lo mezclarás con maida, harina de maíz y sémola, y agregarás agua y harás una pasta ...
2) Ahora prepararemos el jarabe de azúcar para la Malpua (jarabe de azúcar), agregaremos agua y agregaremos azúcar y azúcar y le agregaremos un poco de jugo de limón, para que el jarabe de azúcar se limpie ... y tanto como cuidas el jarabe de azúcar. tomar la mitad del agua de azúcar
3. Ahora, para preparar su rabi, tome la leche en un recipiente y permita que se espese, agregue menos azúcar, agregue polvo de hinojo, polvo de cardamomo y hojas secas de rosa, y cocínelas hasta que espese,
4. Y cuando la leche comience a espesar, mezcle agua de rosas y khoya en ella.
5. Ahora tome el utensilio para hacer Malpua, tome el desi ghee o el aceite que desee, y después de calentar ligeramente a gas medio, agregue la pasta de harina refinada a la sartén, hágalo tan grande como un poco de puri y fríalo. . Tienen que ser fritos en más aceite.
6. Mientras se fríe, se volverá de vez en cuando y se freirá hasta que se vuelva marrón oscuro, luego saldrá y se pondrá directamente en jarabe de azúcar y luego se sacará del jarabe y se mantendrá en el plato y se servirá agregando Rabari, anacardo, pistachos, almendras.
JAPANESE
こんにちは友達、元気ですか、みんな元気になってくれることを願っています、私たちもあなたたちと一緒に良いですよ、今日は友達、今日はインドの甘いマルプアのレシピをお話します。今日、私たちはあなたにそのレシピを教えます、あなたはそれを家でそれを見て作るでしょう、そしてレシピがどのようであるかを教えます、あなたは完全に準備しなければならない3つのものがあります、マイクロ3はどのように準備しましょうか今日のレシピをお見せします.................
材料
1. MAWA-1/2カップ
2。すべての目的の粉-1/2カップ
3.コーンスターチ-1/3カップ
4.セモリーナ-1/2カップ
5.砂糖-2カップ
6.レモンジュース-1 TBS
7.カルダモン-10 PC
8.ローズウォーター-大さじ2
9.フェンネル-1 TSP
10.ミルク-1 LTR
11.カシュー-10 PC
12.アーモンド-10 PC
13. PISTACHIO-10 PC
14.明確化されたバター-フライ用
レシピ
1.まず、マルプアのペーストを準備します。このため、ホヤを失い、細かく挽き、マイダ、トウモロコシ粉、セモリナと混ぜ、水を加えてペーストを作ります…
2。今、私たちはマルプア(砂糖シロップ)用の砂糖シロップを準備し、水を加え、砂糖と砂糖を加え、それに少量のレモン汁を加えて、砂糖シロップがきれいになるようにします…そしてあなたが持っている砂糖シロップを砂糖の半分の水を取る
3.ラビを準備するには、牛乳を容器に入れて濃くし、砂糖を少し加え、フェンネルパウダー、カルダモンパウダー、乾燥したバラの葉を加え、濃くなるまで調理します。
4.牛乳が濃くなり始めたら、バラの水とホヤを混ぜます。
5.マルプアを作るための道具を用意し、お好みのデジーギーまたはオイルを取り、中程度のガスで少し加熱した後、洗練された小麦粉のペーストをパンに加え、少しプリーと同じ大きさにし、炒める。彼らはより多くの油で揚げなければなりません。
6.揚げている間、それは時々回って、それが暗褐色になるまで揚げます、そして、それは出て、砂糖シロップに直接入れて、それからシロップからそれを取り出して、プレートにそれを保ち、それによってそれを提供しますラバリ、カシューナッツ、ピスタチオ、アーモンドを加えます。
GERMAN
Hallo Freunde, wie geht es dir? Ich hoffe, alle werden gut. Wir sind auch besser mit euch. Freunde, heute werden wir dir das Rezept von Indian Sweet Malpua erzählen, das du vielleicht nicht gegessen hast, aber sicher sehen wirst. Heute werden wir Ihnen das Rezept sagen, das Sie machen werden, indem Sie es zu Hause ansehen, und wir werden Ihnen sagen, wie das Rezept ist. Es sind drei Dinge drin, die Sie komplett vorbereiten müssen, Mikro drei, wie wir dann gehen, um es vorzubereiten Sie zeigen Ihnen das Rezept heute .................
Material
1. MAWA - 1/2 CUP
2. ALLZWECKMEHL - 1/2 TASSE
3. CORNSTARCH - 1/3 CUP
4. SEMOLINA - 1/2 TASSE
5. ZUCKER - 2 TASSEN
6. Zitronensaft - 1 EL
7. CARDAMOM - 10 PC
8. ROSENWASSER - 2 EL
9. Fenchel - 1 TL
10. MILCH - 1 LTR
11. CASHEW - 10 PC
12. Mandel - 10 PC
13. PISTACHIO - 10 PC
14. KLARBUTTER - ZUM BRATEN
Rezept
1. Zuerst bereiten wir die Paste von Malpua vor, dafür verlieren Sie das Khoya und mahlen es fein, mischen es mit Maida, Maismehl und Grieß, fügen Wasser hinzu und machen eine Paste…
2. Jetzt bereiten wir den Zuckersirup für den Malpua (Zuckersirup) vor, geben Wasser und Zucker und etwas Zitronensaft hinzu, damit der Zuckersirup gereinigt wird… und so viel Sie für Zuckersirup sorgen, den Sie haben das halbe Wasser von Zucker zu nehmen
3. Um die Rabi zuzubereiten, nehmen Sie die Milch in ein Gefäß und lassen Sie sie eindicken. Fügen Sie weniger Zucker hinzu, fügen Sie Fenchelpulver, Kardamompulver und trockene Rosenblätter hinzu und kochen Sie sie, bis sie dick werden.
4. Und wenn sich die Milch zu verdicken beginnt, mischen Sie Rosenwasser und Khoya hinein.
5. Nehmen Sie nun das Utensil für die Zubereitung von Malpua, nehmen Sie das gewünschte Desighee oder Öl und geben Sie nach leichtem Erhitzen auf mittlerem Gas die Paste aus raffiniertem Mehl in die Pfanne, machen Sie es so groß wie ein Stück Puri und braten Sie es an . Sie müssen in mehr Öl gebraten werden.
6. Während des Bratens dreht es sich von Zeit zu Zeit und brät bis es dunkelbraun wird. Dann kommt es heraus und wird direkt in Zuckersirup gegeben. Dann wird es aus dem Sirup genommen und auf dem Teller aufbewahrt und serviert Zugabe von Rabari, Cashew, Pistazien, Mandeln.
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