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Hello friends, how do you guys hope everyone will be good and we are also good with you, so today we are going to tell you a new recipe of your style which is very tasty, you will eat it by making it tasty. People like to eat Indian mutton like this, so let's start today's recipe ...
Material
1. Meat - 1 KG (MUTTON-1KG)
2 . Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Whole Red Chili - 3
4. Salt - to taste
5. Turmeric - 1 tsp
6. DRY CORIANDER SEEDS - 1 TSP
7. Ginger - 1 tsp
8. Garlic - 1 tsp
9. Black pepper - 1 tsp
10. Mace - 3
11. Cumin seeds - 1 teaspoon
12. ROSE PETALS - 2 Tbsp
13. Kevara Water - 1 Tbsp
14. Green coriander - 4 tbsp
15. Green Chili - 3
16. Clarified Butter - 200 GM
17. Onion - 5 big
18. Bay leaf - 4 to 5
19. Cinnamon - 2 to 3
20. Green cardamom - 5 to 7
21. Large cardamom - 3 to 4
Recipe
1. First we will take ginger, garlic, and grind it on MORTAR AND PESTLE, wash the meat thoroughly and mix it, along with salt and small cuts with the help of a knife (KNIFE) in the meat and make 4 to 5 hours. Will keep it covered for good.
2 . Now with the help of MORTAR AND PESTLE we will grind all the spices together like whole red chillies, green chillies, black pepper, lentil, green coriander and turmeric, mace, cumin, coriander and roses and A little ginger and
Garlic will grind them all well and prepare a good spice.
3. Now take onion and keep it finely chopped thin.
4. Now take a vessel, add ghee to it and put thin sliced onions in it and fry it till it becomes golden (golden) and as soon as it is done, the goldfish will take it out and keep it aside.
5. Now take the utensil and add desi ghee in it, then after heating a little, add bay leaf, big cardamom, and green cardamom, and fry it a little, then add the meat and pulse for about half an hour.
6. Then add the spices made in it and allow it to roast well for half an hour on low heat.
7. After frying well, you will grind some khoya and roasted onions in it and mix it well and with a little kewra water and let it cook for half an hour on the slurry gas ..
8. Now when all is ready, heat hot, add some green coriander and finely chopped green chillies and serve hot.
HINDI
हेलो दोस्तों कैसे है आप लोग आशा करता हूँ सब अच्छे होंगे और आपके साथ से हम भी अच्छे है तो आज हम आपको बताने जा रहे है एक नई अपने स्टाइल की मटन रेसिपी जो बोहत ही लज़ीज़ है बोहत ही टेस्टी आप बनाकर खाएंगे तो हमेशा ही आप लोग ऐसे ही इंडियन मटन खाना पसंद करेंगे तो चलिए शुरू करते है आज की रेसिपी ...
सामग्री
1 . मीट - 1 KG(MUTTON-1KG)
2 . खोया - 100 GM(MAWA)
3 . साबुत लाल मिर्च - 3 (WHOLE RED CHILI-3)
4 . नमक - स्वाद अनुसार (SALT AS PER TASTE)
5 . हल्दी - 1 छोटा चम्मच (TURMERIC-1 TSP)
6 . साबुत धनिया - 1 छोटा चम्मच (DRY CORIANDER SEEDS-1 TSP)
7 . अदरक - 1 छोटा चम्मच (GINGER-1 TSP)
8 . लहसुन - 1 छोटा चम्मच (GARLIC-1 TSP)
9 . काली मिर्च - 1 छोटा चम्मच (BLACK PEPPER-1 TSP)
10 . जावित्री - 3 (MACE-3)
11 . जीरा - 1 छोटा चम्मच (CUMIN SEEDS-1 TSP)
12 . गुलाब की पट्टी - 2 बड़े चम्मच (ROSE PETALS-2 TBS)
13 . केवरा वाटर - 1 बड़ा चम्मच (KEORA WATER-1 TBS)
14 . हरा धनिया - 4 बड़े चम्मच (FRESH GREEN CORIANDER-4 TBS)
15 . हरी मिर्च - 3 (GREEN CHILI-3)
16 . देसी घी - 200 GM(CLARIFIED BUTTER-200 GM)
17 . प्याज - 5 बड़ी (ONION-5 BIG)
18 . तेज पत्ता - 4 से 5(BAY LEAF-4 TO 5)
19 . दाल चीनी - 2 से 3(CINNAMON-2 TO 3)
20 . हरी इलाइची - 5 से 7(GREEN CARDAMOM-5 TO 7)
21 . बड़ी इलाइची - 3 से 4(BLACK CARDAMOM-3 TO 4)
बनाने की विधि
1 . पहले हम अदरक , लहसुन , लेंगे और उसको सील बट्टे (MORTAR AND PESTLE) पर पीसकर अच्छे से मीट को धोकर उसमे मिक्स करलेंगे साथ में नमक भी और मीट में चाकू (KNIFE) की मदद से छोटे छोटे काट लगा लेंगे और 4 से 5 घंटे के लिए रख देंगे अच्छे से ढक कर .
2 . अब सील बट्टे (MORTAR AND PESTLE) की मदद से हम सभी मसाले एक साथ पीस लेंगे जैसे की , साबुत लाल मिर्च , हरी मिर्च , काली मिर्च , दाल चीनी , हरा धनिया और हल्दी , जावित्री , जीरा , साबुत धनिया और गुलाब की पट्टी और थोड़ा सा अदरक और
लहसुन इन सबको अच्छे से पीस कर अच्छा सा मसाला तैयार करलेंगे .
3 . अब प्याज लेंगे और उसको अच्छे से पतला पतला काट कर रखलेंगे .\
4 . अब एक बर्तन लेंगे इसमें घी डालेंगे और उसमे पतली कटी प्याज डालकर सुनहरी (GOLDEN) होने तक फ्राई करलेंगे और जैसे ही हो जाये सुनहरी उसको निकाल लेंगे और साइड रख लेंगे .
5 . अब बर्तन लेकर उसमे देसी घी डालेंगे फिर थोड़ा गरम होने पर तेज पत्ता , बड़ी इलाइची , और हरी इलाइची डालकर थोड़ा भूनेंगे फिर इसमें मीट दाल देंगे और करीब आधा घंटा भूनेंगे .
6 . फिर इसमें बनाया हुआ मसाला भी डालदेंगे और मंदी आंच पर अच्छे से भुनने देंगे आधा घंटा और .
7 . अच्छे से भुनने पर फिर इसमें थोड़ा खोया और भुनी हुए प्याज को अच्छे से पीस कर इसमें मिक्स करलेंगे और साथ में थोड़ा केवरा वाटर भी और आधा घंटा पकने देंगे मंदी गैस पर ..
8 . अब सब तैयार होने पर गरमा गरम ऊपर से थोड़ा हरा धनिया और कटी हुए बारीक़ हरी मिर्च डालकर गरमा गरम परोसेंगे .
FRENCH
Bonjour les amis, comment espérez-vous que tout le monde sera bon et que nous sommes également bons avec vous, alors aujourd'hui, nous allons vous raconter une nouvelle recette de votre style qui est très savoureuse, vous la mangerez en la rendant savoureuse. Les gens aiment manger du mouton indien comme ça, alors commençons la recette d'aujourd'hui ...
Matériel
1. Viande - 1 KG (MUTTON-1KG)
2 Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Chili Rouge Entier - 3
4. Sel - au goût
5. curcuma - 1 c. À thé
6. GRAINES DE CORIANDRE SECS - 1 TSP
7. Gingembre - 1 cuillère à café
8. Ail - 1 c. À thé
9. Poivre noir - 1 c. À thé
10. Masse - 3
11. graines de cumin - 1 cuillère à café
12. PETALES DE ROSE - 2 c.
13. Eau de Kevara - 1 cuillère à soupe
14. coriandre verte - 4 cuillères à soupe
15. Chili Vert - 3
16. beurre clarifié - 200 GM
17. Oignon - 5 gros
18. Feuille de laurier - 4 à 5
19. Cannelle - 2 à 3
20. Cardamome verte - 5 à 7
21. Grande cardamome - 3 à 4
Recette
1. Nous allons d'abord prendre le gingembre, l'ail et le broyer sur MORTIER ET PILON, laver la viande à fond et mélanger, avec du sel et des petites coupes à l'aide d'un couteau (COUTEAU) dans la viande et faire 4 à 5 heures . Le garderons couvert pour de bon.
2 Maintenant, avec l'aide de MORTIER ET PILON, nous allons broyer toutes les épices, comme des piments rouges entiers, des piments verts, du poivre noir, des lentilles, de la coriandre verte et du curcuma, du macis, du cumin, de la coriandre et des roses et Un peu de gingembre et
L'ail va bien les moudre et préparer une bonne épice.
3. Maintenant, prenez l’oignon et conservez-le finement haché.
4. Maintenant, prenez un récipient, ajoutez-y du ghee, mettez-y de l'oignon émincé et faites-le frire jusqu'à ce qu'il devienne doré. Dès qu'il sera fini, le poisson rouge le sortira et le gardera à l'écart.
5. Maintenant, prenez l’ustensile et ajoutez-y du ghee, puis après un peu de chauffage, ajoutez une feuille de laurier, une grosse cardamome et une cardamome verte.
6. Ajoutez ensuite les épices et laissez bien cuire une demi-heure à feu doux.
7. Après avoir bien frit, vous allez moudre du khoya et des oignons rôtis, bien mélanger et ajouter un peu d’eau kewra et laisser cuire une demi-heure à l’aide du lisier.
8. Maintenant, quand tout est prêt, réchauffez le tout, ajoutez de la coriandre verte et des piments verts hachés finement et servez chaud.
RUSSIAN
Привет друзья, как вы, ребята, надеетесь, что все будут хорошими, и мы также хороши с вами, поэтому сегодня мы расскажем вам новый рецепт вашего стиля, который очень вкусный, вы будете есть его, делая его вкусным. Людям нравится есть индийскую баранину, так что давайте начнем сегодняшний рецепт ...
материал
1. Мясо - 1 кг (баранина-1 кг)
2 Хойя - 100 GM (MAWA)
3. Целый красный перец чили - 3
4. Соль - по вкусу
5. Куркума - 1 ч.л.
6. СУХОЙ КОРИАНДР СЕМЕНА - 1 ч. Л.
7. Имбирь - 1 чайная ложка
8. Чеснок - 1 чайная ложка
9. черный перец - 1 ч.л.
10. Булава - 3
11. Семена тмина - 1 чайная ложка
12. розовые лепестки - 2 ст. Л.
13. Кеварская вода - 1 ст. Л.
14. Зеленый кориандр - 4 ст. Л.
15. Зеленый перец чили - 3
16. Осветленное масло - 200 гм
17. Лук - 5 больших
18. Лавровый лист - от 4 до 5
19. Корица - от 2 до 3
20. Зеленый кардамон - от 5 до 7
21. Большой кардамон - от 3 до 4
Рецепт
1. Сначала мы возьмем имбирь, чеснок и размолоть его на ступке и пестике, тщательно вымыть мясо и смешать его с солью и мелкими кусочками с помощью ножа (НОЖ) в мясе и сделать от 4 до 5 часов. , Будет держать это прикрыто навсегда.
2 Теперь с помощью миномета и пестика мы будем измельчать все специи вместе, как целый красный перец чили, зеленый перец чили, черный перец, чечевица, зеленый кориандр и куркуму, булаву, тмин, кориандр и розы и немного имбиря и
Чеснок хорошо все их измельчит и приготовит хорошую специю.
3. Теперь возьмите лук и держите его мелко нарезанным.
4. Теперь возьмите сосуд, добавьте в него топленое масло, положите в него тонко нарезанный лук и жарьте до тех пор, пока он не станет золотистым (золотым), и как только это будет сделано, золотая рыбка достанет его и отодвинет в сторону.
5. Теперь возьмите посуду и добавьте в нее дези-гхи, затем, немного подогрев, добавьте лавровый лист, большой кардамон и зеленый кардамон и немного обжарьте, затем добавьте мясо и боб в течение примерно получаса.
6. Затем добавьте приготовленные в нем специи и дайте ему хорошо обжариваться в течение получаса на слабом огне.
7. Хорошо прожарив, вы размолоть в нем немного койи и жареного лука, хорошо перемешаете с небольшим количеством воды кевры и дайте ему вариться в течение получаса на жидком газе.
8. Теперь, когда все будет готово, нагрейте в горячем виде, добавьте зеленый кориандр и мелко нарезанный зеленый перец чили и подавайте в горячем виде.
SPANISH
Hola amigos, ¿cómo esperan que todos sean buenos y nosotros también somos buenos con ustedes? Así que hoy les vamos a contar una nueva receta de su estilo que es muy sabrosa, la comerán haciéndola sabrosa. A la gente le gusta comer cordero indio así, así que comencemos la receta de hoy ...
Material
1. Carne - 1 KG (MUTTON-1KG)
2) Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Chile rojo entero - 3
4. Sal - al gusto
5. Cúrcuma - 1 cucharadita
6. SEMILLAS DE CORIANDERAS SECAS - 1 TSP
7. Jengibre - 1 cucharadita
8. Ajo - 1 cucharadita
9. Pimienta negra - 1 cucharadita
10. Maza - 3
11. Semillas de comino - 1 cucharadita
12. PÉTALOS ROSADOS - 2 cucharadas
13. Agua Kevara - 1 cucharada
14. Cilantro verde - 4 cucharadas
15. Chile verde - 3
16. Mantequilla clarificada - 200 GM
17. Cebolla - 5 grandes
18. Hoja de laurel - 4 a 5
19. Canela - 2 a 3
20. Cardamomo verde - 5 a 7
21. Cardamomo grande - 3 a 4
Receta
1. Primero tomaremos jengibre, ajo y lo trituraremos en MORTERO Y MANGO, lavaremos bien la carne y la mezclaremos, junto con sal y pequeños cortes con la ayuda de un cuchillo (CUCHILLO) en la carne y haremos de 4 a 5 horas . Lo mantendrá cubierto para siempre.
2) Ahora, con la ayuda de MORTERO Y MESTA, trituraremos todas las especias como chiles rojos enteros, chiles verdes, pimienta negra, lentejas, cilantro verde y cúrcuma, macis, comino, cilantro y rosas y un poco de jengibre y
El ajo los molerá bien y preparará una buena especia.
3. Ahora tome la cebolla y manténgala finamente picada.
4. Ahora tome un recipiente, agréguele ghee y ponga cebollas en rodajas finas y fríalo hasta que se vuelva dorado (dorado) y tan pronto como esté listo, el pez dorado lo sacará y lo mantendrá a un lado.
5. Ahora tome el utensilio y agregue el diseño, luego de calentar un poco, agregue la hoja de laurel, el cardamomo grande y el cardamomo verde, y fríalo un poco, luego agregue la carne y el pulso durante aproximadamente media hora.
6. Luego agregue las especias hechas en él y déjelo asar bien durante media hora a fuego lento.
7. Después de freír bien, molerás un poco de khoya y cebolla asada y lo mezclarás bien con un poco de agua de kewra y dejarás que se cocine durante media hora con el gas de la lechada.
8. Ahora, cuando todo esté listo, caliente, agregue un poco de cilantro verde y chiles verdes finamente picados y sirva caliente.
JAPANESE
みなさん、こんにちは。みんなが元気になることを願っています。私たちもあなたと一緒にいるので、今日はあなたのスタイルの新しいレシピをお伝えします。人々はこのようなインドのマトンを食べるのが好きなので、今日のレシピを始めましょう...
材料
1.肉-1キロ(MUTTON-1KG)
2。コヤ-100 GM(MAWA)
3.ホールレッドチリ-3
4.塩-味に
5.ウコン-小さじ1
6.乾燥コリアンダー種子-1 TSP
7.ジンジャー-小さじ1
8.ニンニク-小さじ1
9.黒胡pepper-小さじ1
10.メイス-3
11.クミンシード-小さじ1
12.バラの花びら-大さじ2
13.ケバラウォーター-大さじ1
14.グリーンコリアンダー-大さじ4
15.グリーンチリ-3
16.明確化されたバター-200 GM
17.オニオン-5ビッグ
18.ベイリーフ-4〜5
19.シナモン-2〜3
20.緑のカルダモン-5〜7
21.大きなカルダモン-3〜4
レシピ
1.最初に生inger、ニンニクを取り、モルタルと乳棒で挽き、肉を徹底的に洗浄し、塩と小さな切り口と一緒に、ナイフ(KNIFE)を使って肉に混ぜて4〜5時間作ります。永久にカバーされます。
2。今、モルタルとペストルの助けを借りて、赤唐辛子、緑唐辛子、黒胡pepper、レンズ豆、緑のコリアンダーとウコン、メイス、クミン、コリアンダーとバラのようなすべてのスパイスと
ニンニクはそれらをすべてよく挽いて、良いスパイスを準備します。
3.タマネギを取り、細かくみじん切りにします。
4.容器を用意し、ギーを加えて薄くスライスした玉ねぎを入れ、金色(金色)になるまで炒めます。完了すると、金魚がそれを取り出して脇に置きます。
5.具を取り、そこにデジギーを加え、少し加熱した後、ベイリーフ、大きなカルダモン、緑のカルダモンを加え、少し炒めてから、肉を加えて約30分パルスします。
6.その後、そこに作られたスパイスを加え、弱火で半時間よくローストします。
7.よく揚げた後、ホヤとローストオニオンをいくつか挽いて、それをよくケラ水と混ぜて、スラリーガスで半時間調理します..
8.すべての準備ができたら、熱し、緑色のコリアンダーと細かく刻んだ青唐辛子を加えて、熱くします。
GERMAN
Hallo Freunde, wie geht es euch, hoffentlich geht es allen gut und wir sind auch gut mit euch. Deshalb werden wir euch heute ein neues Rezept eurer Art mitteilen, das sehr lecker ist. Ihr werdet es essen, indem ihr es lecker macht. Die Leute essen so gerne indisches Hammelfleisch, also lasst uns mit dem heutigen Rezept beginnen ...
Material
1. Fleisch - 1 kg (MUTTON-1 kg)
2. Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Ganzer roter Chili - 3
4. Salz - nach Geschmack
5. Kurkuma - 1 TL
6. TROCKENE KORIANDERSAMEN - 1 TL
7. Ingwer - 1 TL
8. Knoblauch - 1 TL
9. Schwarzer Pfeffer - 1 TL
10. Streitkolben - 3
11. Kreuzkümmel - 1 Teelöffel
12. Rosenblätter - 2 EL
13. Kevara-Wasser - 1 EL
14. Grüner Koriander - 4 EL
15. Grüner Chili - 3
16. Geklärte Butter - 200 GM
17. Zwiebel - 5 groß
18. Lorbeerblatt - 4 bis 5
19. Zimt - 2 bis 3
20. Grüner Kardamom - 5 bis 7
21. Großer Kardamom - 3 bis 4
Rezept
1. Zuerst nehmen wir Ingwer, Knoblauch und mahlen es auf MÖRTEL UND STÖSSEL, waschen das Fleisch gründlich und mischen es zusammen mit Salz und kleinen Schnitten mit Hilfe eines Messers (MESSER) in das Fleisch und machen 4 bis 5 Stunden . Wird es für immer bedeckt halten.
2. Jetzt mahlen wir mit Hilfe von MÖRTEL UND STÖSSEL alle Gewürze wie ganze rote Chilischoten, grüne Chilischoten, schwarzer Pfeffer, Linsen, grüner Koriander und Kurkuma, Muskatblüte, Kreuzkümmel, Koriander und Rosen und ein wenig Ingwer und
Knoblauch wird sie alle gut mahlen und ein gutes Gewürz vorbereiten.
3. Nehmen Sie nun die Zwiebel und halten Sie sie fein gehackt dünn.
4. Nehmen Sie nun ein Gefäß, fügen Sie Ghee hinzu, geben Sie dünne Zwiebelscheiben hinein und braten Sie es, bis es golden wird. Sobald es fertig ist, nimmt der Goldfisch es heraus und legt es beiseite.
5. Nehmen Sie nun das Utensil und fügen Sie Desi ghee hinzu. Nach dem Erhitzen geben Sie ein wenig Lorbeerblatt, großen Kardamom und grünen Kardamom hinzu und braten Sie es ein wenig. Fügen Sie dann das Fleisch und den Hülsenfrucht für etwa eine halbe Stunde hinzu.
6. Dann die Gewürze dazugeben und eine halbe Stunde bei schwacher Hitze gut rösten lassen.
7. Nachdem Sie gut gebraten haben, mahlen Sie etwas Khoya und geröstete Zwiebeln darin und mischen es gut und mit ein wenig Kewra-Wasser und lassen es eine halbe Stunde lang mit dem Aufschlämmungsgas kochen.
8. Wenn alles fertig ist, erhitzen Sie es heiß, fügen Sie etwas grünen Koriander und fein gehackte grüne Chilischoten hinzu und servieren Sie es heiß.
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Hello friends, how do you guys hope everyone will be good and we are also good with you, so today we are going to tell you a new recipe of your style which is very tasty, you will eat it by making it tasty. People like to eat Indian mutton like this, so let's start today's recipe ...
Material
1. Meat - 1 KG (MUTTON-1KG)
2 . Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Whole Red Chili - 3
4. Salt - to taste
5. Turmeric - 1 tsp
6. DRY CORIANDER SEEDS - 1 TSP
7. Ginger - 1 tsp
8. Garlic - 1 tsp
9. Black pepper - 1 tsp
10. Mace - 3
11. Cumin seeds - 1 teaspoon
12. ROSE PETALS - 2 Tbsp
13. Kevara Water - 1 Tbsp
14. Green coriander - 4 tbsp
15. Green Chili - 3
16. Clarified Butter - 200 GM
17. Onion - 5 big
18. Bay leaf - 4 to 5
19. Cinnamon - 2 to 3
20. Green cardamom - 5 to 7
21. Large cardamom - 3 to 4
Recipe
1. First we will take ginger, garlic, and grind it on MORTAR AND PESTLE, wash the meat thoroughly and mix it, along with salt and small cuts with the help of a knife (KNIFE) in the meat and make 4 to 5 hours. Will keep it covered for good.
2 . Now with the help of MORTAR AND PESTLE we will grind all the spices together like whole red chillies, green chillies, black pepper, lentil, green coriander and turmeric, mace, cumin, coriander and roses and A little ginger and
Garlic will grind them all well and prepare a good spice.
3. Now take onion and keep it finely chopped thin.
4. Now take a vessel, add ghee to it and put thin sliced onions in it and fry it till it becomes golden (golden) and as soon as it is done, the goldfish will take it out and keep it aside.
5. Now take the utensil and add desi ghee in it, then after heating a little, add bay leaf, big cardamom, and green cardamom, and fry it a little, then add the meat and pulse for about half an hour.
6. Then add the spices made in it and allow it to roast well for half an hour on low heat.
7. After frying well, you will grind some khoya and roasted onions in it and mix it well and with a little kewra water and let it cook for half an hour on the slurry gas ..
8. Now when all is ready, heat hot, add some green coriander and finely chopped green chillies and serve hot.
HINDI
हेलो दोस्तों कैसे है आप लोग आशा करता हूँ सब अच्छे होंगे और आपके साथ से हम भी अच्छे है तो आज हम आपको बताने जा रहे है एक नई अपने स्टाइल की मटन रेसिपी जो बोहत ही लज़ीज़ है बोहत ही टेस्टी आप बनाकर खाएंगे तो हमेशा ही आप लोग ऐसे ही इंडियन मटन खाना पसंद करेंगे तो चलिए शुरू करते है आज की रेसिपी ...
सामग्री
1 . मीट - 1 KG(MUTTON-1KG)
2 . खोया - 100 GM(MAWA)
3 . साबुत लाल मिर्च - 3 (WHOLE RED CHILI-3)
4 . नमक - स्वाद अनुसार (SALT AS PER TASTE)
5 . हल्दी - 1 छोटा चम्मच (TURMERIC-1 TSP)
6 . साबुत धनिया - 1 छोटा चम्मच (DRY CORIANDER SEEDS-1 TSP)
7 . अदरक - 1 छोटा चम्मच (GINGER-1 TSP)
8 . लहसुन - 1 छोटा चम्मच (GARLIC-1 TSP)
9 . काली मिर्च - 1 छोटा चम्मच (BLACK PEPPER-1 TSP)
10 . जावित्री - 3 (MACE-3)
11 . जीरा - 1 छोटा चम्मच (CUMIN SEEDS-1 TSP)
12 . गुलाब की पट्टी - 2 बड़े चम्मच (ROSE PETALS-2 TBS)
13 . केवरा वाटर - 1 बड़ा चम्मच (KEORA WATER-1 TBS)
14 . हरा धनिया - 4 बड़े चम्मच (FRESH GREEN CORIANDER-4 TBS)
15 . हरी मिर्च - 3 (GREEN CHILI-3)
16 . देसी घी - 200 GM(CLARIFIED BUTTER-200 GM)
17 . प्याज - 5 बड़ी (ONION-5 BIG)
18 . तेज पत्ता - 4 से 5(BAY LEAF-4 TO 5)
19 . दाल चीनी - 2 से 3(CINNAMON-2 TO 3)
20 . हरी इलाइची - 5 से 7(GREEN CARDAMOM-5 TO 7)
21 . बड़ी इलाइची - 3 से 4(BLACK CARDAMOM-3 TO 4)
बनाने की विधि
1 . पहले हम अदरक , लहसुन , लेंगे और उसको सील बट्टे (MORTAR AND PESTLE) पर पीसकर अच्छे से मीट को धोकर उसमे मिक्स करलेंगे साथ में नमक भी और मीट में चाकू (KNIFE) की मदद से छोटे छोटे काट लगा लेंगे और 4 से 5 घंटे के लिए रख देंगे अच्छे से ढक कर .
2 . अब सील बट्टे (MORTAR AND PESTLE) की मदद से हम सभी मसाले एक साथ पीस लेंगे जैसे की , साबुत लाल मिर्च , हरी मिर्च , काली मिर्च , दाल चीनी , हरा धनिया और हल्दी , जावित्री , जीरा , साबुत धनिया और गुलाब की पट्टी और थोड़ा सा अदरक और
लहसुन इन सबको अच्छे से पीस कर अच्छा सा मसाला तैयार करलेंगे .
3 . अब प्याज लेंगे और उसको अच्छे से पतला पतला काट कर रखलेंगे .\
4 . अब एक बर्तन लेंगे इसमें घी डालेंगे और उसमे पतली कटी प्याज डालकर सुनहरी (GOLDEN) होने तक फ्राई करलेंगे और जैसे ही हो जाये सुनहरी उसको निकाल लेंगे और साइड रख लेंगे .
5 . अब बर्तन लेकर उसमे देसी घी डालेंगे फिर थोड़ा गरम होने पर तेज पत्ता , बड़ी इलाइची , और हरी इलाइची डालकर थोड़ा भूनेंगे फिर इसमें मीट दाल देंगे और करीब आधा घंटा भूनेंगे .
6 . फिर इसमें बनाया हुआ मसाला भी डालदेंगे और मंदी आंच पर अच्छे से भुनने देंगे आधा घंटा और .
7 . अच्छे से भुनने पर फिर इसमें थोड़ा खोया और भुनी हुए प्याज को अच्छे से पीस कर इसमें मिक्स करलेंगे और साथ में थोड़ा केवरा वाटर भी और आधा घंटा पकने देंगे मंदी गैस पर ..
8 . अब सब तैयार होने पर गरमा गरम ऊपर से थोड़ा हरा धनिया और कटी हुए बारीक़ हरी मिर्च डालकर गरमा गरम परोसेंगे .
FRENCH
Bonjour les amis, comment espérez-vous que tout le monde sera bon et que nous sommes également bons avec vous, alors aujourd'hui, nous allons vous raconter une nouvelle recette de votre style qui est très savoureuse, vous la mangerez en la rendant savoureuse. Les gens aiment manger du mouton indien comme ça, alors commençons la recette d'aujourd'hui ...
Matériel
1. Viande - 1 KG (MUTTON-1KG)
2 Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Chili Rouge Entier - 3
4. Sel - au goût
5. curcuma - 1 c. À thé
6. GRAINES DE CORIANDRE SECS - 1 TSP
7. Gingembre - 1 cuillère à café
8. Ail - 1 c. À thé
9. Poivre noir - 1 c. À thé
10. Masse - 3
11. graines de cumin - 1 cuillère à café
12. PETALES DE ROSE - 2 c.
13. Eau de Kevara - 1 cuillère à soupe
14. coriandre verte - 4 cuillères à soupe
15. Chili Vert - 3
16. beurre clarifié - 200 GM
17. Oignon - 5 gros
18. Feuille de laurier - 4 à 5
19. Cannelle - 2 à 3
20. Cardamome verte - 5 à 7
21. Grande cardamome - 3 à 4
Recette
1. Nous allons d'abord prendre le gingembre, l'ail et le broyer sur MORTIER ET PILON, laver la viande à fond et mélanger, avec du sel et des petites coupes à l'aide d'un couteau (COUTEAU) dans la viande et faire 4 à 5 heures . Le garderons couvert pour de bon.
2 Maintenant, avec l'aide de MORTIER ET PILON, nous allons broyer toutes les épices, comme des piments rouges entiers, des piments verts, du poivre noir, des lentilles, de la coriandre verte et du curcuma, du macis, du cumin, de la coriandre et des roses et Un peu de gingembre et
L'ail va bien les moudre et préparer une bonne épice.
3. Maintenant, prenez l’oignon et conservez-le finement haché.
4. Maintenant, prenez un récipient, ajoutez-y du ghee, mettez-y de l'oignon émincé et faites-le frire jusqu'à ce qu'il devienne doré. Dès qu'il sera fini, le poisson rouge le sortira et le gardera à l'écart.
5. Maintenant, prenez l’ustensile et ajoutez-y du ghee, puis après un peu de chauffage, ajoutez une feuille de laurier, une grosse cardamome et une cardamome verte.
6. Ajoutez ensuite les épices et laissez bien cuire une demi-heure à feu doux.
7. Après avoir bien frit, vous allez moudre du khoya et des oignons rôtis, bien mélanger et ajouter un peu d’eau kewra et laisser cuire une demi-heure à l’aide du lisier.
8. Maintenant, quand tout est prêt, réchauffez le tout, ajoutez de la coriandre verte et des piments verts hachés finement et servez chaud.
RUSSIAN
Привет друзья, как вы, ребята, надеетесь, что все будут хорошими, и мы также хороши с вами, поэтому сегодня мы расскажем вам новый рецепт вашего стиля, который очень вкусный, вы будете есть его, делая его вкусным. Людям нравится есть индийскую баранину, так что давайте начнем сегодняшний рецепт ...
материал
1. Мясо - 1 кг (баранина-1 кг)
2 Хойя - 100 GM (MAWA)
3. Целый красный перец чили - 3
4. Соль - по вкусу
5. Куркума - 1 ч.л.
6. СУХОЙ КОРИАНДР СЕМЕНА - 1 ч. Л.
7. Имбирь - 1 чайная ложка
8. Чеснок - 1 чайная ложка
9. черный перец - 1 ч.л.
10. Булава - 3
11. Семена тмина - 1 чайная ложка
12. розовые лепестки - 2 ст. Л.
13. Кеварская вода - 1 ст. Л.
14. Зеленый кориандр - 4 ст. Л.
15. Зеленый перец чили - 3
16. Осветленное масло - 200 гм
17. Лук - 5 больших
18. Лавровый лист - от 4 до 5
19. Корица - от 2 до 3
20. Зеленый кардамон - от 5 до 7
21. Большой кардамон - от 3 до 4
Рецепт
1. Сначала мы возьмем имбирь, чеснок и размолоть его на ступке и пестике, тщательно вымыть мясо и смешать его с солью и мелкими кусочками с помощью ножа (НОЖ) в мясе и сделать от 4 до 5 часов. , Будет держать это прикрыто навсегда.
2 Теперь с помощью миномета и пестика мы будем измельчать все специи вместе, как целый красный перец чили, зеленый перец чили, черный перец, чечевица, зеленый кориандр и куркуму, булаву, тмин, кориандр и розы и немного имбиря и
Чеснок хорошо все их измельчит и приготовит хорошую специю.
3. Теперь возьмите лук и держите его мелко нарезанным.
4. Теперь возьмите сосуд, добавьте в него топленое масло, положите в него тонко нарезанный лук и жарьте до тех пор, пока он не станет золотистым (золотым), и как только это будет сделано, золотая рыбка достанет его и отодвинет в сторону.
5. Теперь возьмите посуду и добавьте в нее дези-гхи, затем, немного подогрев, добавьте лавровый лист, большой кардамон и зеленый кардамон и немного обжарьте, затем добавьте мясо и боб в течение примерно получаса.
6. Затем добавьте приготовленные в нем специи и дайте ему хорошо обжариваться в течение получаса на слабом огне.
7. Хорошо прожарив, вы размолоть в нем немного койи и жареного лука, хорошо перемешаете с небольшим количеством воды кевры и дайте ему вариться в течение получаса на жидком газе.
8. Теперь, когда все будет готово, нагрейте в горячем виде, добавьте зеленый кориандр и мелко нарезанный зеленый перец чили и подавайте в горячем виде.
SPANISH
Hola amigos, ¿cómo esperan que todos sean buenos y nosotros también somos buenos con ustedes? Así que hoy les vamos a contar una nueva receta de su estilo que es muy sabrosa, la comerán haciéndola sabrosa. A la gente le gusta comer cordero indio así, así que comencemos la receta de hoy ...
Material
1. Carne - 1 KG (MUTTON-1KG)
2) Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Chile rojo entero - 3
4. Sal - al gusto
5. Cúrcuma - 1 cucharadita
6. SEMILLAS DE CORIANDERAS SECAS - 1 TSP
7. Jengibre - 1 cucharadita
8. Ajo - 1 cucharadita
9. Pimienta negra - 1 cucharadita
10. Maza - 3
11. Semillas de comino - 1 cucharadita
12. PÉTALOS ROSADOS - 2 cucharadas
13. Agua Kevara - 1 cucharada
14. Cilantro verde - 4 cucharadas
15. Chile verde - 3
16. Mantequilla clarificada - 200 GM
17. Cebolla - 5 grandes
18. Hoja de laurel - 4 a 5
19. Canela - 2 a 3
20. Cardamomo verde - 5 a 7
21. Cardamomo grande - 3 a 4
Receta
1. Primero tomaremos jengibre, ajo y lo trituraremos en MORTERO Y MANGO, lavaremos bien la carne y la mezclaremos, junto con sal y pequeños cortes con la ayuda de un cuchillo (CUCHILLO) en la carne y haremos de 4 a 5 horas . Lo mantendrá cubierto para siempre.
2) Ahora, con la ayuda de MORTERO Y MESTA, trituraremos todas las especias como chiles rojos enteros, chiles verdes, pimienta negra, lentejas, cilantro verde y cúrcuma, macis, comino, cilantro y rosas y un poco de jengibre y
El ajo los molerá bien y preparará una buena especia.
3. Ahora tome la cebolla y manténgala finamente picada.
4. Ahora tome un recipiente, agréguele ghee y ponga cebollas en rodajas finas y fríalo hasta que se vuelva dorado (dorado) y tan pronto como esté listo, el pez dorado lo sacará y lo mantendrá a un lado.
5. Ahora tome el utensilio y agregue el diseño, luego de calentar un poco, agregue la hoja de laurel, el cardamomo grande y el cardamomo verde, y fríalo un poco, luego agregue la carne y el pulso durante aproximadamente media hora.
6. Luego agregue las especias hechas en él y déjelo asar bien durante media hora a fuego lento.
7. Después de freír bien, molerás un poco de khoya y cebolla asada y lo mezclarás bien con un poco de agua de kewra y dejarás que se cocine durante media hora con el gas de la lechada.
8. Ahora, cuando todo esté listo, caliente, agregue un poco de cilantro verde y chiles verdes finamente picados y sirva caliente.
JAPANESE
みなさん、こんにちは。みんなが元気になることを願っています。私たちもあなたと一緒にいるので、今日はあなたのスタイルの新しいレシピをお伝えします。人々はこのようなインドのマトンを食べるのが好きなので、今日のレシピを始めましょう...
材料
1.肉-1キロ(MUTTON-1KG)
2。コヤ-100 GM(MAWA)
3.ホールレッドチリ-3
4.塩-味に
5.ウコン-小さじ1
6.乾燥コリアンダー種子-1 TSP
7.ジンジャー-小さじ1
8.ニンニク-小さじ1
9.黒胡pepper-小さじ1
10.メイス-3
11.クミンシード-小さじ1
12.バラの花びら-大さじ2
13.ケバラウォーター-大さじ1
14.グリーンコリアンダー-大さじ4
15.グリーンチリ-3
16.明確化されたバター-200 GM
17.オニオン-5ビッグ
18.ベイリーフ-4〜5
19.シナモン-2〜3
20.緑のカルダモン-5〜7
21.大きなカルダモン-3〜4
レシピ
1.最初に生inger、ニンニクを取り、モルタルと乳棒で挽き、肉を徹底的に洗浄し、塩と小さな切り口と一緒に、ナイフ(KNIFE)を使って肉に混ぜて4〜5時間作ります。永久にカバーされます。
2。今、モルタルとペストルの助けを借りて、赤唐辛子、緑唐辛子、黒胡pepper、レンズ豆、緑のコリアンダーとウコン、メイス、クミン、コリアンダーとバラのようなすべてのスパイスと
ニンニクはそれらをすべてよく挽いて、良いスパイスを準備します。
3.タマネギを取り、細かくみじん切りにします。
4.容器を用意し、ギーを加えて薄くスライスした玉ねぎを入れ、金色(金色)になるまで炒めます。完了すると、金魚がそれを取り出して脇に置きます。
5.具を取り、そこにデジギーを加え、少し加熱した後、ベイリーフ、大きなカルダモン、緑のカルダモンを加え、少し炒めてから、肉を加えて約30分パルスします。
6.その後、そこに作られたスパイスを加え、弱火で半時間よくローストします。
7.よく揚げた後、ホヤとローストオニオンをいくつか挽いて、それをよくケラ水と混ぜて、スラリーガスで半時間調理します..
8.すべての準備ができたら、熱し、緑色のコリアンダーと細かく刻んだ青唐辛子を加えて、熱くします。
GERMAN
Hallo Freunde, wie geht es euch, hoffentlich geht es allen gut und wir sind auch gut mit euch. Deshalb werden wir euch heute ein neues Rezept eurer Art mitteilen, das sehr lecker ist. Ihr werdet es essen, indem ihr es lecker macht. Die Leute essen so gerne indisches Hammelfleisch, also lasst uns mit dem heutigen Rezept beginnen ...
Material
1. Fleisch - 1 kg (MUTTON-1 kg)
2. Khoya - 100 GM (MAWA)
3. Ganzer roter Chili - 3
4. Salz - nach Geschmack
5. Kurkuma - 1 TL
6. TROCKENE KORIANDERSAMEN - 1 TL
7. Ingwer - 1 TL
8. Knoblauch - 1 TL
9. Schwarzer Pfeffer - 1 TL
10. Streitkolben - 3
11. Kreuzkümmel - 1 Teelöffel
12. Rosenblätter - 2 EL
13. Kevara-Wasser - 1 EL
14. Grüner Koriander - 4 EL
15. Grüner Chili - 3
16. Geklärte Butter - 200 GM
17. Zwiebel - 5 groß
18. Lorbeerblatt - 4 bis 5
19. Zimt - 2 bis 3
20. Grüner Kardamom - 5 bis 7
21. Großer Kardamom - 3 bis 4
Rezept
1. Zuerst nehmen wir Ingwer, Knoblauch und mahlen es auf MÖRTEL UND STÖSSEL, waschen das Fleisch gründlich und mischen es zusammen mit Salz und kleinen Schnitten mit Hilfe eines Messers (MESSER) in das Fleisch und machen 4 bis 5 Stunden . Wird es für immer bedeckt halten.
2. Jetzt mahlen wir mit Hilfe von MÖRTEL UND STÖSSEL alle Gewürze wie ganze rote Chilischoten, grüne Chilischoten, schwarzer Pfeffer, Linsen, grüner Koriander und Kurkuma, Muskatblüte, Kreuzkümmel, Koriander und Rosen und ein wenig Ingwer und
Knoblauch wird sie alle gut mahlen und ein gutes Gewürz vorbereiten.
3. Nehmen Sie nun die Zwiebel und halten Sie sie fein gehackt dünn.
4. Nehmen Sie nun ein Gefäß, fügen Sie Ghee hinzu, geben Sie dünne Zwiebelscheiben hinein und braten Sie es, bis es golden wird. Sobald es fertig ist, nimmt der Goldfisch es heraus und legt es beiseite.
5. Nehmen Sie nun das Utensil und fügen Sie Desi ghee hinzu. Nach dem Erhitzen geben Sie ein wenig Lorbeerblatt, großen Kardamom und grünen Kardamom hinzu und braten Sie es ein wenig. Fügen Sie dann das Fleisch und den Hülsenfrucht für etwa eine halbe Stunde hinzu.
6. Dann die Gewürze dazugeben und eine halbe Stunde bei schwacher Hitze gut rösten lassen.
7. Nachdem Sie gut gebraten haben, mahlen Sie etwas Khoya und geröstete Zwiebeln darin und mischen es gut und mit ein wenig Kewra-Wasser und lassen es eine halbe Stunde lang mit dem Aufschlämmungsgas kochen.
8. Wenn alles fertig ist, erhitzen Sie es heiß, fügen Sie etwas grünen Koriander und fein gehackte grüne Chilischoten hinzu und servieren Sie es heiß.
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