Email Subscription

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Email Subscriptions

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tuesday, September 24, 2019

HOW TO MAKE RAJKACHORI I RAJKACHORI RECIPE IN HINDI I HOME MADE HALDIRAMS RAJ KACHORI

Our, Recipe in our blog is available in ENGLISH, HINDI, FRENCH, GERMAN, SPANISH, JAPANESE, RUSSIAN languages .PATREON ACCOUNT

HOW TO MAKE RAJKACHORI I RAJKACHORI RECIPE IN HINDI I HOME MADE HALDIRAMS RAJ KACHORI

Hello friends, how are you guys, I hope everyone will be good, we are also better than you, so today we are going to tell you about Indian snack raj kachori (Shortbread) , which you people must have eaten in the north. In India, people love their taste, so if you have not eaten, let's teach you how to make it, so let's start the recipe today ……………… ...........

 Material

1. WHEAT FLOUR-1 CUP

2 . Baking Soda - 1/2 TSP

3. SEMOLINA-1/2 CUP

4. SALT-TO TASTE

5. RED CHILI POWDER-1/2 TSP

6. Tamarind-1 SMALL CUP

7. SUGAR-1/2 SMALL CUP

8. BLACK SALT-TO TASTE

9. ROASTED CUMIN-1/2 TSP

10. FENNEL-1 TSP

11. OIL FOR FRYING

12. SPICY MINT SAUCE - 2 TBS

13. BOIL POTATO FOR STUFFING - 1

 Recipe

1. First we will take a pot and add water to it, add tamarind and add red chilies, sugar, salt, black salt, roasted cumin, fennel, all to cook it well and it will take about 30 to 40 minutes on the low gas until thickened. .

2 . Now we'll take the flour, mix a little salt, semolina and baking soda in it, with the help of water, prepare a good tight dough and keep it covered for about 20 to 30 minutes.

3. After 30 minutes, now you will make this dough thinner and roll it as big as possible and then fry it in oil until it becomes crisp and gets flowered and then it will cool down.

4. Now the tamarind chutney will be filtered and cooled in a vessel…

Just now your everything is ready, now how you have to eat, what to put, it is up to you, but what we are telling you, you can also put it as if you will take the kachori(Shortbread) first, break it from the top and cut some boiled potatoes into it. Now, some curd, some coriander and finely chopped onion, then some pomegranate, papdi, tamarind chutney which you have prepared and then some mint sauce on it. You can eat boiled potatoes, papdi tangy powder and yogurt, tamarind chutney, mint chutney and any salt in a little pasta, and then add some finely chopped green coriander, finely chopped onions ……… ..


HINDI 

हेलो  दोस्तों  कैसे  है  आप  लोग  , आशा  करता  हूँ  सब  अच्छे  ही  होंगे  , आप  लोगो  के   साथ  से  हम  भी  अच्छे  है  , तो  आज  हम  आप  लोगो  को  बताने  वाले  है  इंडियन स्नैक राज  कचोरी  के   बारे  में  , जो  आप  लोगो  ने  खाई  ही  होगी  नार्थ  इंडिया  में  तो  लोगो  की  बोहत  पसंद   है  , तो  आप  लोगो  ने  नहीं  खाई  तो  चलिए  सिखाते  है  आपको  कैसे  बनानी  है  ये  , तो  चलिए  शुरू  करते  है  रेसिपी  आज  की  ............................

 सामग्री

1 . आटा -1 कप  (WHEAT FLOUR-1 CUP)

2 . बेकिंग  सोडा - 1/2 छोटी  चम्मच  (1/2 TSP)

3 . सूजी -1/2 कप (SEMOLINA-1/2 CUP)

4 . नमक - स्वाद अनुसार (SALT-TO TASTE)

5 . लाल  मिर्च  पाउडर -1/2 छोटा  चम्मच (RED CHILI POWDER-1/2 TSP)

6 . इमली -1 छोटी  कटोरी (TAMARIND-1 SMALL CUP)

7 . चीनी -1/2 छोटा  कप (SUGAR-1/2 SMALL CUP)

8 . कला  नमक - स्वाद  अनुसार (BLACK SALT-TO TASTE)

9 . भुना  जीरा -1/2 छोटा  चम्मच (ROASTED CUMIN-1/2 TSP)

10 . सौंफ -1 छोटा  चम्मच (FENNEL-1 TSP)

11 . तेल -तलने  की  लिए  (OIL FOR FRYING)

12 . पुदीने  की  चटनी (SPICY MINT SAUCE)

13 . उबला  आलू - भरने  के  लिए (BOIL POTATO FOR STUFFING)

 बनाने  की  विधि

1 . पहले  हम  एक  बर्तन  लेंगे  और  उसमे  पानी  डालकर  इमली  डालेंगे  और  साथ  में  लाल  मिर्च  थोड़ी  , चीनी  , नमक  , काला  नमक  , भुना  जीरा  , सौंफ  , सब  डाल  कर  अच्छे  से  पकने  देंगे  गाड़ा  होने  तक  मंडी  गैस  पर  करीब  30 से  40 मिनट  लगेंगे  इसको  .

2 . अब  हम  आटा  लेंगे  उसमे  हम  थोड़ा  नमक  , सूजी  और  बेकिंग  सोडा  मिक्स  करके  पानी  की  मदद  से  अच्छा  सा  टाइट आटा  तैयार  करलेंगे  और  करीब  20 से  30 मिनट  तक  ढक  कर  रख  देंगे  .

3 . 30 मिनट  बाद  अब  इस  आटे  को  पतला  करके  पूरी  जितना  बड़ा  बेल  कर  बड़ा  करलेंगे  और  फिर  तेल  में  तल लेंगे  अच्छे  से  करारा  होने  तक  और  अच्छे  से  फूल  जाने  तक  और  फिर  ठंडा  होने  रख  देंगे  .

4 . अब  जो  इमली  की  चटनी  है  उसको  अच्छे  से  छान  कर  ठंडा  करलेंगे  एक  बर्तन  में  ...

बस  अब  आपका  सब  तैयार  है  अब  आपको  कैसे  खानी  है  क्या  क्या  डालना  है  वो  आपके  ऊपर  है  बाकि  जो  हम   आपको  बता  रहे  है  आप  ये  भी  डाल  सकते  है  जैसे  की  पहले  आप  कचौड़ी  लेंगे  उसको  ऊपर  से  तोड़  कर  उसमे  पहले  थोड़े  उबले  आलू  छोटे  कटे  हुए  , थोड़ी  दही  उसके  ऊपर  थोड़ा  धनिया  और  बारीक़  प्याज  कटी  हुए  फिर  थोड़ा  अनार  की  दाने  , पापड़ी  , इमली  की  चटनी  जो  आपने  तैयार  की  है  फिर  उसके  ऊपर  पुदीने  की  चटनी  वापस  थोड़ा  उबले  आलू  , पापड़ी  चाट  मसाला  और  दही  , इमली  की  चटनी  , पुदीने  की  चटनी  और  थोड़ी  लास्ट  में  कोई  भी  नमकीन  , और  फिर  थोड़ा  बारीक़  कटा  हरा  धनिया  , बारीक़  कटी  प्याज  डालकर  आप  खा  सकते  है  ...........

FRENCH 

Bonjour les amis, comment allez-vous, j'espère que tout le monde sera bon, nous sommes aussi meilleurs que vous, alors aujourd'hui, nous allons vous parler du casse-croûte indien raj kachori (Sablé) que vous avez probablement mangé dans le nord. En Inde, les gens adorent leur goût, alors si vous n’avez pas mangé, apprenons-nous à le préparer, alors commençons la recette aujourd’hui ……………… ...........

 Matériel

1. TASSE DE BLÉ-1

2 Bicarbonate de soude - 1/2 TSP

3. TASSE SEMOLINA-1/2

4. goût sucré

5. RED CHILI POWDER-1/2 TSP

6. Tamarind-1 PETITE TASSE

7. TASSE À SUCRE-1/2

8. GOÛT AU SEL NOIR

9. TSP CUMIN-1/2 RÔTISSÉ

10. FENNEL-1 TSP

11. HUILE DE FRITURE

12. SAUCE À LA MENTHE ÉPICÉE - 2 TBS

13. POMME DE TERRE À ÉBUILLER POUR FARCIR - 1

 Recette

1. Nous allons d’abord prendre une casserole et y ajouter de l’eau, du tamarin et des piments rouges, du sucre, du sel, du sel noir, du cumin rôti, du fenouil, le tout pour bien le faire cuire et cela prendra environ 30 à 40 minutes à feu doux gaz jusqu'à épaississement. .

2 Maintenant, nous allons prendre la farine, y mélanger un peu de sel, de la semoule et du bicarbonate de soude, à l’aide de l’eau, préparer une bonne pâte serrée et la laisser couverte pendant environ 20 à 30 minutes.

3. Après 30 minutes, vous allez maintenant rendre la pâte plus mince et la rouler aussi grande que possible, puis la faire frire dans l'huile jusqu'à ce qu'elle devienne croustillante et qu'elle fleurisse, puis qu'elle refroidisse.

4. Maintenant, le chutney de tamarin sera filtré et refroidi dans un récipient…

Tout à l'heure, tout est prêt, maintenant, comment vous devez manger, ce qu'il faut mettre, c'est à vous de décider, mais ce que nous vous disons, vous pouvez aussi le dire comme si vous preniez le kachori (Sablé) en premier, cassez-le. du haut et y couper des pommes de terre bouillies. Maintenant, du lait caillé, de la coriandre et de l’oignon finement hachés, puis du chutney de grenade, de papdi, de tamarin que vous avez préparé et de la sauce à la menthe. Vous pouvez manger des pommes de terre bouillies, de la poudre et du yogourt papdi acidulés, du chutney au tamarin, du chutney à la menthe et du sel dans un peu de pâtes, puis ajouter de la coriandre verte finement hachée, des oignons finement hachés ……… ..


SPANISH 

Hola amigos, cómo están, espero que todos sean buenos, también somos mejores que ustedes, así que hoy les contaremos sobre el snack indio raj kachori (Shortbread), que ustedes debieron haber comido en el norte. En la India, a la gente le encanta su sabor, así que si no has comido, te enseñamos cómo prepararlo, así que comencemos la receta hoy ……………… ...........

 Material

1. TAZA DE HARINA DE TRIGO-1

2) Bicarbonato de sodio - 1/2 TSP

3. TAZA SEMOLINA-1/2

4. GUSTO DE SAL

5. POLVO DE CHILE ROJO-1/2 TSP

6. Tamarindo-1 TAZA PEQUEÑA

7. AZÚCAR-1/2 TAZA PEQUEÑA

8. GUSTO NEGRO DE SAL

9. CUMIN-1/2 TSP ASADO

10. FENNEL-1 TSP

11. ACEITE PARA FREÍR

12. SALSA PICANTE DE MENTA - 2 TBS

13. PATATA HERVIDA PARA RELLENAR - 1

 Receta

1. Primero tomaremos una olla y le agregaremos agua, agregaremos tamarindo y agregaremos chiles rojos, azúcar, sal, sal negra, comino tostado, hinojo, todo para cocinarlo bien y tomará de 30 a 40 minutos a fuego lento. gas hasta que espese. .

2) Ahora tomaremos la harina, mezclaremos un poco de sal, sémola y bicarbonato de sodio, con ayuda de agua, prepararemos una buena masa apretada y la mantendremos tapada durante unos 20 a 30 minutos.

3. Después de 30 minutos, ahora hará que esta masa sea más delgada y la enrolle lo más grande posible y luego fríalo en aceite hasta que se vuelva crujiente y se florezca y luego se enfríe.

4. Ahora el chutney de tamarindo se filtrará y enfriará en un recipiente ...

Justo ahora todo está listo, ahora cómo debe comer, qué poner, depende de usted, pero lo que le estamos diciendo, también puede decirlo como si primero tomara el kachori (Shortbread), rómpalo desde la parte superior y cortar algunas papas hervidas en él. Ahora, un poco de cuajada, un poco de cilantro y cebolla finamente picada, luego un poco de chutney de granada, papdi, tamarindo que has preparado y luego un poco de salsa de menta. Puede comer papas hervidas, papdi tangy powder y yogurt, chutney de tamarindo, chutney de menta y cualquier sal en un poco de pasta, y luego agregar un poco de cilantro verde finamente picado, cebollas finamente picadas ……… ..


RUSSIAN 

Привет друзья, как вы, ребята, я надеюсь, что все будут хорошими, мы тоже лучше вас, поэтому сегодня мы расскажем вам об индийской закуске радж Качори (песочное печенье), которую вы, люди, должны были съесть на севере. В Индии люди любят свой вкус, поэтому, если вы еще не ели, давайте научим вас, как его приготовить, поэтому давайте начнем рецепт сегодня ……………… ...........

 материал

1. ЧАШКА ИЗ МУКИ-1

2 Пищевая сода - 1/2 TSP

3. СЕМОЛИНА-1/2 ЧАШКА

4. Соленый вкус

5. КРАСНЫЙ ЧИЛИ ПОРОШОК-1/2 TSP

6. ТАМАРИНД-1 МАЛЕНЬКАЯ ЧАШКА

7. САХАР-1/2 МАЛЫЙ ЧАШКА

8. ЧЕРНЫЙ СОЛЬ-ВКУС

9. ЖАРЕНЫЙ ЦУМИН-1/2 ТСП

10. Феннель-1 ТСП

11. МАСЛО ДЛЯ ЖАРЕНИЯ

12. Острый мятный соус - 2 столовых ложки

13. Вареная картошка для фарша - 1

 Рецепт

1. Сначала мы возьмем горшок и добавим в него воды, добавим тамаринд и красный перец чили, сахар, соль, черную соль, жареный тмин, укроп, и все, чтобы приготовить его хорошо, а на слабом огне потребуется около 30-40 минут. газ пока не загустеет. ,

2 Теперь мы возьмем муку, смешаем с ней немного соли, манной крупы и пищевой соды, с помощью воды, приготовим хорошее плотное тесто и оставим накрытым примерно на 20-30 минут.

3. Через 30 минут вы сделаете тесто более тонким и раскатайте его как можно больше, а затем обжарьте в масле, пока оно не станет хрустящим и не зацветет, а затем не остынет.

4. Теперь чатни тамаринда будут отфильтрованы и охлаждены в сосуде ...

Просто теперь все готово, теперь, как вы должны есть, что положить, решать только вам, но то, что мы вам говорим, вы также можете выразить так, как если бы вы сначала взяли kachori (песочное печенье), разбейте его сверху и нарежьте в него вареную картошку. Теперь немного творога, немного кориандра и мелко нарезанного лука, потом немного граната, папди, тамариндовых чатни, которые вы приготовили, а затем немного мятного соуса на нем. Вы можете съесть отварную картошку, паприди, острый порошок и йогурт, чатни из тамаринда, мятную чатни и любую соль в небольшой пасте, а затем добавить немного мелко нарезанного зеленого кориандра, мелко нарезанный лук ……… ..


JAPANESE 

こんにちは、皆さん、元気ですか、みんなが良い人になることを願っています、私たちもあなたよりも優れているので、今日は北で食べたに違いないインドのスナックraj kachori(ショートブレッド)についてお話します。インドでは、人々は自分の好みを愛しているので、食べたことがないなら、作り方を教えましょう。今日からレシピを始めましょう………………...........

 材料

1.小麦粉1カップ

2。重曹-1/2 TSP

3. SEMOLINA-1 / 2 CUP

4.塩の味

5.レッドチリパウダー-1/2 TSP

6.タマリンド1スモールカップ

7. SUGAR-1 / 2スモールカップ

8.ブラックソルトテイスト

9.ローストCUMIN-1 / 2 TSP

10.フェンネル-1 TSP

11.フライ用オイル

12.スパイシーミントソース-2 TBS

13.煮込み用ポテト-1

 レシピ

1.最初に鍋を取り、それに水を加え、タマリンドを加え、赤唐辛子、砂糖、塩、黒塩、ローストクミン、フェンネルを加えて、よく調理します。ローで約30〜40分かかりますガスが厚くなるまで。 。

2。次に、小麦粉を取り、その中に少量の塩、セモリナ、重曹を混合し、水の助けを借りて、しっかりと固い生地を準備し、約20〜30分間覆い続けます。

3. 30分後、この生地を薄くし、できるだけ大きく丸めて、油で揚げてカリカリになり、花が咲くまで冷まします。

4.これで、タマリンドチャツネは容器でろ過され、冷却されます…

ちょうど今、あなたのすべてが準備ができている、今あなたがどのように食べなければならないか、何を置くか、それはあなた次第ですが、私たちがあなたに言っていることは、カチョリ(ショートブレッド)を最初に取るようにそれを置くこともできます上部からandでたジャガイモを入れますさて、豆腐、コリアンダー、細かく刻んだタマネギ、次にザクロ、パディ、タマリンドチャツネ、準備したミントソースを加えます。ゆでたジャガイモ、パプディのピリッとしたパウダーとヨーグルト、タマリンドチャツネ、ミントチャツネ、塩を少しパスタで食べてから、細かく刻んだ緑色のコリアンダー、細かく刻んだ玉ねぎを加えます。

GERMAN

Hallo Freunde, wie geht es euch, ich hoffe, alle werden gut, wir sind auch besser als ihr. Heute werden wir euch von dem indischen Snack Raj Kachori (Shortbread) erzählen, den ihr im Norden gegessen habt. In Indien lieben die Menschen ihren Geschmack. Wenn Sie noch nichts gegessen haben, zeigen wir Ihnen, wie man es zubereitet. Beginnen wir also noch heute mit dem Rezept.

 Material

1. WEIZENMEHL-1 TASSE

2. Backpulver - 1/2 TL

3. SEMOLINA-1/2-TASSE

4. SALZ-ZU-GESCHMACK

5. RED CHILI POWDER-1/2 TSP

6. Tamarind-1 SMALL CUP

7. SUGAR-1/2 SMALL CUP

8. SCHWARZES SALZ ZUM GESCHMACK

9. Geröstetes CUMIN-1/2-TSP

10. Fenchel-1 TSP

11. Öl zum Braten

12. WÜRZIGE MINT-SAUCE - 2 TBS

13. KOCHKARTOFFEL ZUM FÜLLEN - 1

 Rezept

1. Zuerst nehmen wir einen Topf und fügen Wasser hinzu, fügen Tamarinde hinzu und fügen rote Chilis, Zucker, Salz, Schwarzsalz, gerösteten Kreuzkümmel und Fenchel hinzu, alles, um es gut zu kochen, und es dauert ungefähr 30 bis 40 Minuten auf dem Tief gas bis eingedickt. .

2. Jetzt nehmen wir das Mehl, mischen ein wenig Salz, Grieß und Backpulver mit Hilfe von Wasser hinein, bereiten einen guten, dichten Teig zu und lassen ihn etwa 20 bis 30 Minuten lang zugedeckt.

3. Nach 30 Minuten machen Sie diesen Teig dünner und rollen ihn so groß wie möglich. Braten Sie ihn dann in Öl an, bis er knusprig wird und blüht. Dann kühlt er ab.

4. Nun wird das Tamarinden-Chutney gefiltert und in einem Gefäß gekühlt…

Jetzt ist alles fertig, jetzt liegt es an dir, wie du essen musst, was du tun musst, aber was wir dir sagen, du kannst es auch so tun, als würdest du zuerst das Kachori (Shortbread) nehmen und es zerbrechen von oben und schneiden Sie ein paar Salzkartoffeln hinein. Jetzt etwas Quark, etwas Koriander und fein gehackte Zwiebeln, dann etwas Granatapfel, Papdi, Tamarindenchutney, das Sie zubereitet haben, und dann etwas Minzsauce darauf. Sie können Salzkartoffeln, scharfe Paprikapulver und Joghurt, Tamarindenchutney, Minzchutney und jedes Salz in einer kleinen Pasta essen und dann etwas fein gehackten grünen Koriander und fein gehackte Zwiebeln hinzufügen.


(we need a lot of support from you to make our blog better and every RECIPE of the blog with VIDEO logo. PLEASE SUPPORT US TO SHARE WITH YOU THANK YOU ALL PEOPLE ON OUR PATREON ACCOUNT

0 comments:

Post a Comment

Please Do Not Enter Any Spam Link In The Comment Box .