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Hello friends, how are you guys, I hope everyone will be good, we are also better with you guys, so friends, today we are going to tell you about another new sweet dish called Indian Moong. Dal halwa, which is very much a favorite sweet dish in food, but hardly anyone will be able to cook it, so if there is any problem then we will give you Let's also learn how to make it easily, how to make it quickly, so let's start and tell you its recipe ........
Material
1. SPLIT GREEN GRAM-1 BIG BOWL
2 .CASHEW-10 TO 15
3. ALMOND-10 T0 15
4. RAISIN-10 TO 15
5. PISTACHIO-10 TO 15
6. SEMOLINA-2 TBS
7. CLARIFIED BUTTER-1 BIG BOWL
8. SUGAR-1 SMALL BOWL
9. CARDAMOM POWDER-1 TBS
Recipe
1. First take the lentils and keep them soaked for about 4 to 5 hours and then wash them thoroughly and remove all the peels and then grind them finely ……
2 . Now take a vessel, add ghee to it, with a little bit of gram flour and some semolina and fry it till it becomes slightly brown.
3. Now keep the gas sharp as soon as it becomes light brown and then mix it with the powdered and mix it well and keep stirring until all the ghee is dry.
4. After the ghee has dried, now we will make it gas and keep stirring it till it starts to turn a bit brown .. Before that it is like hot milk and flour like this lentil also comes, so keep stirring it continuously. Otherwise, all the pulses will burn, your test will not come at all ..
5. And now when the water starts to dry, the little pudding starts to thicken back and stop coming out, then you have to add sugar syrup (and sugar syrup as much water as you need to make) and then add sugar syrup and let it cook again and keep stirring continuously. Until brown.
6. Then when the sugar syrup is half way short after adding the sugar syrup, then cashew, almonds, pistachios, raisins, all of them have to be mixed and keep stirring on the low gas till it turns brown and as soon as the water becomes thick. Happiness is ready, your pudding is ready ………………………………………. ..........
HINDI
हेलो दोस्तों कैसे है आप लोग , आशा करता हूँ सब अच्छे ही होंगे , आप लोगो के साथ से हम भी अच्छे है , तो दोस्तों आज हम आप लोगो को एक और नई स्वीट डिश के बारे में बताने जा रहे है , जिसका नाम है इंडियन मूंग दाल हलवा , जो खाने में सबकी बोहत पसंदीदा स्वीट डिश है , लेकिन बनाने में शायद ही किसी की यानि की बनाना ही शायद किसी को आता होगा , तो कोई बात नहीं अगर नहीं आता तो आज हम आपको आसानी से बनाना भी सीखा देते है , कैसे बनाते है जल्दी से इसको तो चलिए शुरू करते है और बताते है आपको इसकी रेसिपी ........
सामग्री
1 . मूंग डाल -1 बड़ा कप (SPLIT GREEN GRAM-1 BIG BOWL)
2 . काजू - 10 से 15(CASHEW-10 TO 15)
3 . बादाम -10 से 15(ALMOND-10 T0 15)
4 . किशमिश -10 से 15(RAISIN-10 TO 15)
5 . पिस्ता -10 से 15(PISTACHIO-10 TO 15)
6 . सूजी -2 बड़े चम्मच (SEMOLINA-2 TBS)
7 . देसी घी - 1 बड़ा कटोरा (CLARIFIED BUTTER-1 BIG BOWL)
8 . चीनी -1 छोटा कटोरा (SUGAR-1 SMALL BOWL)
9 . इलाइची पाउडर -1 छोटा चम्मच (CARDAMOM POWDER-1 TPS)
बनाने की विधि
1 . पहले दाल लेंगे और उसको भिगो कर रख देंगे करीब 4 से 5 घंटे और फिर उसको अच्छे से धोकर सारा छिलका उतार लेंगे उसका और फिर बिलकुल बारीक़ पीस लेंगे ......
2 . अब एक बर्तन लेंगे उसमे घी डालेंगे बोहत सारा साथ में थोड़ा बेसन और थोड़ी सूजी और उसको भून लेंगे थोड़ा हल्का ब्राउन होने तक .
3 . अब हल्का ब्राउन होते ही गैस तेज ही रखेंगे और फिर इसमें पीसी हुई डाल मिक्स करेंगे और इसको अच्छे से मिक्स करके चलाते रहेंगे जब तक सारा घी सूख ना जाए .
4 . घी की सुख जाने के बाद अब इसकी गैस मंडी करदेंगे और अब इसको चलाते रहेंगे जब तक ये थोड़ा ब्राउन होना शुरू ना हो जाये ..उससे पहले ये जैसे गरम दूध बाहार आटा है ऐसे ही ये दाल भी आती है तो लगातार चलाते रहना है इसको वरना जल जाएगी सारी दाल आपकी तो टेस्ट बिलकुल नहीं आएगा ..
5 . और अब जब पानी सूखने लगेगा थोड़ा हलवा वापस गाड़ा होना शुरू हो जाये बहार आना बंद हो जाये तब इसमें चाशनी मिलानी है आपको (और चाशनी आपको बनानी है जितनी चीनी उतना पानी ) और फिर चाशनी मिलाकर दुबारा इसको पकने देना है और लगातार चलाते रहना है ब्राउन होने तक .
6 . फिर चाशनी डालने की थोड़ी देर बाद ही जब चाशनी आधी कम लगे तब इसमें काजू , बादाम , पिस्ता , किशमिश , ये सब मिला देने है और ब्राउन होने तक गाड़ा होने तक मंडी गैस पर हलवा चलाते रहना है और जैसे ही गाड़ा हो जाये पानी सारा सुख जाये बस तैयार है आपका हलवा .....................................................
FRENCH
Bonjour les amis, comment allez-vous, j'espère que tout le monde sera bon, nous sommes aussi meilleurs que vous, alors amis, nous allons vous parler aujourd'hui d'un autre nouveau plat sucré appelé Indian Moong. Dal halwa, qui est vraiment un plat sucré favori dans les aliments, mais pratiquement personne ne sera capable de le cuisiner. Par conséquent, s’il ya un problème, nous vous en informerons. Apprenons également à le préparer facilement et rapidement, alors commençons et vous racontons sa recette ........
Matériel
1. GRAND BOL VERT VERT GRAM-1
2 .CASHEW-10 À 15
3. AMANDES-10 À 15
4. RAISIN-10 À 15
5. PISTACHE-10 À 15
6. SEMOLINA-2 TBS
7. GRAND BOL CLARIFIED BUTTER-1
8. SUCRE-1 PETIT BOL
9. CARDAMOME POUDRE-1 TBS
Recette
1. Prenez d’abord les lentilles et laissez-les tremper pendant environ 4 à 5 heures, puis lavez-les soigneusement et retirez toutes les pelures, puis broyez-les finement ……
2 Maintenant, prenez un récipient, ajoutez du ghee avec un peu de farine de pois chiche et de la semoule et faites-le revenir jusqu'à ce qu'il devienne légèrement brun.
3. Maintenant, maintenez le gaz vif dès qu'il devient brun clair, puis mélangez-le avec le poudre, mélangez-le bien et continuez à remuer jusqu'à ce que tout le ghee soit sec.
4. Une fois que le ghee a séché, maintenant nous allons le faire gazer et continuer à le remuer jusqu'à ce qu'il commence à brunir un peu. Avant cela, c'est comme du lait chaud et de la farine comme cette lentille vient aussi, continuez donc à le remuer continuellement. Sinon, toutes les impulsions vont brûler, votre test ne viendra pas du tout.
5. Et maintenant, quand l'eau commence à sécher, le petit pudding commence à s'épaissir et cesse de sortir, vous devez alors ajouter du sirop de sucre (et du sirop de sucre autant d'eau que vous devez en faire), puis ajouter du sirop de sucre et laisser cuire à nouveau et continuer à remuer continuellement. Jusqu'au brun.
6. Ensuite, lorsque le sirop de sucre est à mi-chemin après avoir ajouté le sirop de sucre, il faut ensuite mélanger la noix de cajou, les amandes, les pistaches et les raisins secs et mélanger tout en continuant de brasser jusqu'à ce que devient épais. Le bonheur est prêt, votre pudding est prêt ………………………………………. ..........
RUSSIAN
Привет, друзья, как вы, ребята, я надеюсь, что у вас все будет хорошо, мы с вами, ребята, тоже лучше, так что, друзья, сегодня мы расскажем вам о еще одном новом сладком блюде под названием Indian Moong. Даль халва, которая является очень любимым сладким блюдом в еде, но вряд ли кто-нибудь сможет ее приготовить, поэтому, если возникнут какие-то проблемы, мы дадим вам. Давайте также узнаем, как сделать это легко, как сделать это быстро, так что давайте начнем и расскажем вам свой рецепт ........
материал
1. РАЗДЕЛИТЕ ЗЕЛЕНУЮ ГРАМ-1 БОЛЬШУЮ ЧАШУ
2 .CASHEW-10 до 15
3. МИНДАЛЬ-10 Т0 15
4. изюм-10 до 15
5. ФИСТАЙКО-10 ДО 15
6. СЕМОЛИНА-2 ТБС
7. УТОЧНЕННАЯ БОТЕР-1 БОЛЬШАЯ ЧАША
8. САХАР-1 МАЛЕНЬКАЯ ЧАША
9. CARDAMOM POWDER-1 TBS
Рецепт
1. Вначале возьмите чечевицу и оставьте замоченной примерно на 4-5 часов, затем тщательно промойте ее, удалите все кожуры и затем мелко помолите их ……
2 Теперь возьмите сосуд, добавьте в него топленое масло, добавьте немного граммовой муки и немного манной крупы и жарьте до тех пор, пока оно не станет слегка коричневым.
3. Теперь держите газ острым, как только он станет светло-коричневым, а затем смешайте его с порошком, хорошо перемешайте и продолжайте помешивать, пока все топленое масло не высохнет.
4. После того, как топленое масло высохнет, теперь мы сделаем его газом и продолжаем помешивать, пока оно не станет немного коричневым. До этого оно похоже на горячее молоко и муку, как и эта чечевица, поэтому продолжайте помешивать постоянно. В противном случае все импульсы сгорят, ваш тест не пройдет вообще ..
5. И теперь, когда вода начинает высыхать, маленький пудинг начинает густеть и перестать выходить, затем вы должны добавить сахарный сироп (и сахарный сироп столько воды, сколько вам нужно сделать), а затем добавить сахарный сироп и дать это готовит снова и продолжает шевелиться непрерывно. До коричневого.
6. Затем, когда сахарный сироп наполовину короче после добавления сахарного сиропа, тогда кешью, миндаль, фисташки, изюм, все они должны быть смешаны и продолжать перемешивать на низком газе, пока он не станет коричневым, и как только вода становится толстым Счастье готово, твой пудинг готов ………………………………………. ..........
SPANISH
Hola amigos, cómo están, espero que todos sean buenos, también estamos mejor con ustedes, así que amigos, hoy les contaremos sobre otro nuevo plato dulce llamado Indian Moong. Dal halwa, que es un plato dulce favorito en la comida, pero casi nadie podrá cocinarlo, así que si hay algún problema, entonces te daremos. Aprendamos también cómo prepararlo fácilmente, cómo prepararlo rápidamente, así que comencemos y te diremos su receta ........
Material
1. SPLIT GREEN GRAM-1 BOW BOWL
2 .CASHEW-10 A 15
3. ALMOND-10 T0 15
4. PASO-10 A 15
5. PISTACHO-10 A 15
6. SEMOLINA-2 TBS
7. CLARIFICADO BUTTER-1 BOW BOWL
8. AZÚCAR PEQUEÑO 1
9. CARDAMOMA EN POLVO-1 TBS
Receta
1. Primero tome las lentejas y manténgalas en remojo durante aproximadamente 4 a 5 horas y luego lávelas bien y retire todas las cáscaras y luego muélalas finamente ......
2) Ahora tome un recipiente, agréguele manteca, con un poco de harina de gramo y un poco de sémola y fríalo hasta que se dore un poco.
3. Ahora mantenga el gas afilado tan pronto como se vuelva marrón claro y luego mézclelo con el polvo y mezcle bien y siga revolviendo hasta que todo el ghee esté seco.
4. Después de que el ghee se haya secado, ahora lo haremos gaseoso y lo seguiremos revolviendo hasta que comience a ponerse un poco marrón. Antes de eso, es como leche caliente y harina como esta lenteja también viene, así que sigue revolviéndola continuamente. De lo contrario, todos los pulsos se quemarán, su prueba no llegará en absoluto.
5. Y ahora, cuando el agua comienza a secarse, el pequeño pudín comienza a espesarse y dejar de salir, luego debe agregar jarabe de azúcar (y jarabe de azúcar tanta agua como sea necesario) y luego agregar jarabe de azúcar y dejar se cocina nuevamente y sigue revolviendo continuamente. Hasta que se dore.
6. Luego, cuando el jarabe de azúcar esté a medio camino después de agregar el jarabe de azúcar, luego anacardo, almendras, pistachos, pasas, todos deben mezclarse y seguir revolviendo en el gas bajo hasta que se ponga marrón y tan pronto como el agua se vuelve espeso. La felicidad está lista, tu budín está listo ………………………………………. ..........
JAPANESE
こんにちは、皆さん、元気ですか、皆さんも元気でありますように、私たちも皆さんと一緒に良いです。ですから、今日はインドの月と呼ばれる別の新しい甘い料理についてお話します。ダルハルワは、食べ物でとてもお気に入りの甘い料理ですが、だれもそれを調理することはほとんどできないので、問題があれば、私たちはあなたにそれを簡単に作る方法、素早く作る方法を学びましょう、レシピを始めましょう。
材料
1.スプリットグリーングラム-1ビッグボウル
2。カシュー-10から15
3.アーモンド-10 T0 15
4.レーズン-10〜15
5.ピスタチオ-10〜15
6. SEMOLINA -2 TBS
7.明確化されたバター-1大きなボウル
8.砂糖-1小鉢
9.カルダモンパウダー-1 TBS
レシピ
1.最初にレンズ豆を取り、約4〜5時間浸しておきます。次に、レンズ豆をよく洗い、皮をすべて取り除き、細かく挽きます……
2。容器を用意し、そこにギーを加え、少量のグラム小麦粉といくつかのセモリナを加え、少し茶色になるまで炒めます。
3.薄茶色になったらすぐにガスを鋭く保ち、粉末と混ぜてよく混ぜ、ギーがすべて乾くまで攪拌し続けます。
4.ギーが乾燥したら、ガスを作り、少し茶色に変わるまで攪拌し続けます。その前は、このレンズ豆のような温かい牛乳や小麦粉も来るので、続けて攪拌します。そうしないと、すべてのパルスが燃焼し、テストがまったく実行されません..
5.そして今、水が乾き始めると、小さなプリンが厚くなり始め、出てくるのを止めます。その後、砂糖シロップ(および必要なだけの水を砂糖シロップ)を加え、砂糖シロップを加えてそれは再び調理し、継続的に攪拌し続けます。茶色になるまで。
6.次に、砂糖シロップ、カシューナッツ、アーモンド、ピスタチオ、レーズンを加えた後、砂糖シロップが半分ほどになったら、それらをすべて混ぜ、低ガスでかき混ぜて、茶色になり水が出たらすぐにかき混ぜます。厚くなる。幸福の準備が整い、プリンの準備が整いました…………………………………………。 ..........
GERMAN
Hallo Freunde, wie geht es euch, ich hoffe, alle werden gut, wir sind auch besser mit euch, also Freunde, heute werden wir euch von einem anderen neuen süßen Gericht erzählen, das Indian Moong heißt. Dal halwa, ein sehr beliebtes süßes Gericht in Lebensmitteln, aber kaum jemand wird es kochen können. Wenn es also Probleme gibt, geben wir Ihnen Bescheid. Lernen wir auch, wie man es einfach macht, wie man es schnell macht. Also lasst uns anfangen und euch sein Rezept erzählen ........
Material
1. SPLIT GREEN GRAM-1 BIG BOWL
2. CASHEW -10 bis 15
3. MANDEL -10 T0 15
4. RAISIN -10 bis 15
5. PISTACHIO -10 BIS 15
6. SEMOLINA -2 TBS
7. CLARIFIED BUTTER -1 BIG BOWL
8. ZUCKER -1 KLEINE SCHÜSSEL
9. CARDAMOM PULVER-1 TBS
Rezept
1. Nehmen Sie zuerst die Linsen und lassen Sie sie ca. 4 bis 5 Stunden einweichen, waschen Sie sie dann gründlich und entfernen Sie alle Schalen und mahlen Sie sie dann fein…
2. Nehmen Sie nun ein Gefäß, fügen Sie Ghee hinzu, geben Sie ein wenig Gramm Mehl und etwas Grieß hinzu und braten Sie es, bis es leicht braun wird.
3. Halten Sie das Gas scharf, sobald es hellbraun wird, und mischen Sie es dann mit dem Pulver. Mischen Sie es gut und rühren Sie weiter, bis das gesamte Ghee trocken ist.
4. Nachdem das Ghee getrocknet ist, lassen wir es Gas werden und rühren es weiter, bis es ein bisschen braun wird. Vorher ist es wie heiße Milch, und Mehl wie diese Linse kommt auch, also rühre es kontinuierlich weiter. Andernfalls brennen alle Impulse, Ihr Test kommt überhaupt nicht.
5. Und jetzt, wenn das Wasser zu trocknen beginnt, beginnt der kleine Pudding wieder zu verdicken und kommt nicht mehr heraus. Dann müssen Sie Zuckersirup (und Zuckersirup so viel Wasser, wie Sie machen müssen) hinzufügen und dann Zuckersirup hinzufügen und zulassen es kocht wieder und rührt ununterbrochen. Bis braun.
6. Wenn der Zuckersirup nach dem Hinzufügen des Zuckersirups zur Hälfte aufgebraucht ist, dann müssen Cashewnüsse, Mandeln, Pistazien und Rosinen gemischt werden und das niedrige Gas weiter aufrühren, bis es braun wird und sobald das Wasser austritt wird dick. Das Glück ist bereit, Ihr Pudding ist bereit ………………………………………. ..........
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